Новият Lexus RX взаимства доста от стилистичните си особености от по-малкия си брат - Lexus NX.

Четвъртото поколение на луксозния японски SUV е със скосен покрив, предни и задни LED светлини, изпускателна система с два ауспуха.

Вижте снимки >>


Елитният вид на всъдехода се допълва от стилните 18-цолови лети джанти и уникален дизайн на задните прозорци.

Интериорът на новото поколение от най-популярния в историята на Lexus модел разполага с инфотейнмънт система с 12.3-инчов сензорен дисплей, отопляеми предни и задни седалки, панорамен покрив, а срещу допълнително заплащане могат да бъдат поръчани и два 11.6-инчови екрана разположени на гърба на предните седалки.

От Lexus са подсилили допълнително шасито и каросерията на RX, а шумоизолацията е подобрена. Японският SUV разполага с адаптивно окачване с амортисьори и завиваща система, които се настройват автоматично за по-голям комфорт и стабилност на пътя.

Новият Lexus RX ще първоначално две версии - RX 350 и RX 450h.

Първата ще се задвижва от 3.5-литров V6 двигател с мощност от 300 к.с., а вторият вариант ще е хибриден и ще комбинира 3.5-литров V6 мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, с електромотор. Lexus RX 450h ще има обща мощност от около 300 к.с.

Моделът ще предложи и върхов F SPORT вариант, който ще разполага с по-агресивен боди кит, 20-цолови лети джанти и обновен инструментален клъстер.

Най-важната особеност на Lexus RX F SPORT обаче ще бъде активната стабилизираща система, която ще помага на всъдеходът да запази своята стабилност при влизане в остри завои с висока скорост.

Продажбите на новия Lexus RX ще започнат в края на годината.

ВИДЕО >>