Най-дългият и най-просторен Fiat Panda в над вековната история на FIAT може да се нарече само Grande Panda. В навечерието на своята 125-годишнина, FIAT представя новия модел Grande Panda и предоставя на клиентите си по целия свят нов глобален модел, който е идеален за семейства и движение в съвременната градска среда. Днес италианската марка от Торино представи за първи път официални снимки на новия модел.

Вижте новия Fiat Grande Panda  >>  >>  >>

Дебютът на новата Grande Panda ще бъде на 11 юли по повод 125-ата годишнина на FIAT. Моделът ще бъде наличен при дилърите до края на годината. Времето за разработка е било особено кратко, тъй като Fiat Grande Panda е изграден върху платформата STLA Smart на Stellantis Group , споделена с новия Citroen C3.

Снимка: FIAT

Този компактен автомобил е базиран на глобална платформа, даваща възможност на марката да разшири световния си обхват. С новата Grande Panda марката FIAT започва своя преход към глобалните общи платформи, които покриват всички региони на света, предавайки произтичащите от това предимства на своите клиенти по целия свят. Всъщност Grande Panda е идеално предложение за семействата и градската мобилност във всяка страна.

Новият Fiat Grande Panda е първият нов продукт в семейството на FIAT и ще бъде последван от пускането на нов автомобил всяка година до 2027 г. Новият набор от модели е проектиран да завладее улиците на света и да завърши гамата на марката. Иновативният подход на FIAT е да създава автомобили на глобалната многоенергийна платформа STLA Smart, която работи във всеки регион по света. Това ще позволи на марката да създава много различни превозни средства и да отговаря на нуждите на клиентите по целия свят.

Снимка: FIAT

Със специален и нов дизайнерски език, Fiat Grande Panda оформя бъдещето сега. Това е част от стремежа на марката да предостави на клиентите по целия свят уникален автомобил, който изразява всичките си ценности чрез своя отличителен дизайн. Новият Fiat Grande Panda е проектиран в Италия в Centro Stile в Торино и се откроява от другите автомобили от B-сегмента с уникалната си компактност с дължина от само 3,99 метра и се отличава с изчистени линии и добре организирано пространство, благодарение на компактния си обем.

Новият модел на FIAT може да превозва до петима души и е идеален за комфортно семейно движение в съвременната градска мобилност. Клиновидният и динамичен дизайн на каросерията е подчертан от ясно изразените профилни линии. Новият Fiat Grande Panda е замислен да изведе марката в бъдещето с иновативно и интелигентно използване на пространството, закачлива индивидуалност и изненадващи характеристики.

Снимка: FIAT

Новият FIAT Grande Panda идва със специален външен вид, който представлява фина комбинация от структурирани линии, меки и солидни повърхности, които подчертават здравите калници. Италианското усещане в новия Fiat Grande Panda незабавно изпъква, благодарение на неговия емблематичен италиански дизайн, синоним на красотата.

Компактният автомобил ще се предлага с ярки цветове на каросерията, един от които ще бъде жълт. Предната част е с компактен размер и с отличителна индивидуалност. Прецизните правоъгълни линии обгръщат прогресивна квадратна мрежа, която създава силен и масивен външен вид, генерирайки пунктуация от пиксели от центъра на лъскавата черна горна решетка до фаровете.

Снимка: FIAT

Предпазната плоча в долната централна част на бронята допринася за асоциацията с SUV, докато фаровете, съставени от опалови кубчета, отразяват прозорците на фасадите на фабриката Lingotto. Заедно с уникалния светлинен подпис, дневните светлини се превръщат в индикатори и осветяват някои от кубовете, които се появяват като хоризонтални пиксели, подредени в шахматна дъска.

Отстрани силуетът на Fiat Grande Panda напомня за силата на Panda от 80-те години, с нейната неоспорима, самоуверена привлекателност, осигурена от динамичното отделение за пътници. Клиновидната форма на каросерията и кабината е много оригинална и подсилена от наклонените багажници на покрива, които се движат отгоре към задната част на купето.

Снимка: FIAT

В знак на почит към класическата Panda 4x4, буквите Panda са отпечатани с триизмерен барелеф на вратите, като отразяват околната среда и оживяват долната част на страната. Характерният наклон на ъгловото съотношение спрямо вертикалната задна част се възпроизвежда от солидната С-колона.

Черното квадратно лого е свързано с графиката на пътническото отделение, за да се създаде поразителен кристален ефект, при който четирите букви FIAT се превръщат в четири ленти, които обикалят около автомобила. Задната част също се отличава със смел характер, благодарение на изпъкналите калници, наклона на прозорците, цялостното оформление на задното стъкло, стоповете и плъзгачите, които придават на Fiat Grande Panda защитен и стабилен външен вид и здраво стъпване на земята.

Снимка: FIAT

Обемът е увеличен, благодарение на интегрирането на лъскава черна рамка с триизмерните букви на Panda, което представлява дизайнерска почит към оригиналната Panda. За да поддържат темата за геометрията от 80-те, съчетана с футуристичен стил, 17-инчовите алуминиеви джанти с формата на диамант са подсилени от завладяващ, стилизиран X-образен дизайн.

FIAT е един от най-старите функциониращи производители на автомобили и истинска глобална марка, която ще празнува своята 125-та годишнина тази година. Историята на FIAT е осеяна с постижения, рекорди, лидерство и покритие в целия свят, като за марката добруването за клиентите винаги е било и ще бъде основна мисъл.

"Най-добрият начин да отпразнуваме 125-ата годишнина на FIAT е да започнем да пишем първите страници на нашето бъдеще, стартирайки с новата Grande Panda. Проектиран от нашия стилистичен център Centro Stile в Торино, Италия, новото творение на FIAT въплъщава ценностите на своя предшественик", заяви Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален директор на маркетинга на Stellantis.