Южнокорейската компания Hyundai визуализира името и външния вид на своя нов електрически автомобил от A-сегмента за Европа. Той носи името INSTER и обещава пробег до 355 км с едно зареждане. Името на най-малкия електромобил на Hyundai произлиза от "интимен" и "иновативен" и представлява и еволюцията на произвеждания само за корейския пазар Casper.

Hyundai Casper за корейския пазар

Снимка: Hyundai

Новият компактен електрически модел INSTER ще постави нови стандарти по отношение на пробега, технологиите и системите за безопасност, предефинирайки очакванията на потребителите в този сегмент. Първите официални затъмнени изображения ни показват много интересни подробности. Изображенията показват здрав, но много компактен SUV с типичните пикселни фарове и LED дневни светлини, мигачи и задни светлини с пикселна графика.

Новият Hyundai INSTER

Снимка: Hyundai

Все още не може да се види цялото превозно средство, но е напълно ясно, че зад него стои моделът, продаван преди като Casper. От Hyundai обещават, че пробегът ще бъде 355 км (WLTP) с едно зареждане, но това е всичко, което с знае до момента. INSTER е разработка на задвижвания с бензин Casper и ще запази името Casper Electric в Южна Корея. Световната премиера вече е планирана да се състои на изложението за мобилност в Пусан (Южна Корея) в края на месец юни.