Първоначално автомобилът ще се предлага в Калифорния на базова цена от 49 800 долара като японският производител очаква да продаде 2600 единици през идните три години. Генералният директор на Тойота за САЩ Боб Картър посочи, че групата залага на "съвременните технологии, както при първото поколение на Prius", най-продавания хибрид на Toyota, пуснат преди 15 години.
Вижте снимки
"Става дума да се обедини най-доброто от двата свята (...) Изцяло новият RAV4 EV съчетава ефективността на един електрически модел с гъвкавостта на един SUV. Всъщност това е единственият изцяло електрически високопроходим автомобил на пазара", уточни той.
Автомобилът, който струва два пъти повече от основната версия RAV4 и чийто ограничен пробег би могъл да създаде проблеми при шофиране извън големи населени места, може да не очарова много потребители. Моделът "е разработен за потребителите, които отдават приоритет на околната среда и ценят качествата му", допълни Картър, посочвайки, че превозното средство ще бъде пуснато в продажба това лято в Сан Франциско, Лос Анджелис, Ориндж Каунти и Сан Диего.
"Бързахме да разберем отговора на пазара", заключи директорът при представянето на автомобила на 26-я Салон на електрическите превозни средства в Лос Анджелис.