Само преди няколко седмици Opel показа първите изображения на новата Frontera, а сега новият компактен SUV за любителите на пътешествия сред природата отбелязва своята световна премиера. Просторният и комфортен нов Opel Frontera, който е сред най-подходящите автомобили за семействата и за ежедневните пътувания в градска среда, беше представен пред международна публика в Истанбул от главния изпълнителен директор на Opel - Флориан Хютл, заедно с Марк Адамс, вицепрезидент на дизайнерския екип и Тобиас Губиц, старши вицепрезидент на екипа, отговарящ за продукти и ценообразуване.

Вижте новия Opel Frontera при представянето му в Истанбул  >>  >>  >>

Гостите на събитието получиха предварителна информация за конкурентните цени на модела, което ще гарантира неговата достъпност и създаване на интерес сред широка група от потребители. Новият SUV на Opel се предлага като напълно електрически автомобил- Frontera Electric, както и във версия с хибридно задвижване - Frontera Hybrid.

Главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютл (в средата) представя новия Opel Frontera със старши вицепрезидент „Продукти и цени“ Тобиас А. Губиц (вляво) и вицепрезидент по дизайна Марк Адамс

Снимка: Opel

"Тази година празнуваме 125 години от старта на автомобилно производство на марката Opel. 125 години, през които се движим постоянно напред, предлагайки на клиентите иновативна, практична и преди всичко достъпна мобилност. Изцяло новият Opel Frontera е доказателство за това: функционален, просторен и електрифициран, нашият нов SUV ще спечели сърцата на нови клиенти", заяви Флориан Хютл, изпълнителен директор на Opel.

По време на презентацията беше обявено, че новият Opel Frontera ще бъде не само 5-местен, но е толкова просторен, че в бъдеще ще се предлага и като 7-местен модел. Това прави новата Frontera идеалният автомобил за семейства, за пътуване с приятели и дори за служебни цели.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Във всяка версия новият Opel Frontera се отличава с дързък външен вид и много практични функции като стандартно оборудване. Впечатляващият дизайн на новия Opel Frontera го отличава от останалите кросоувъри. Моделът е първият в серийно производство, който гордо носи новата емблема на Opel - Blitz (светкавица), разположена в центъра на предната част, което е характерното лице на марката Opel Vizor.

Opel Frontera

Снимка: Opel

 Изпъкналите предни калници и прагове, както и открояващата се С-колона подчертават дръзкия външен вид и спортният характер на автомобила. Модерният екстериор се допълва и от практичен интериор. Водачът и пътниците разполагат с кокпит с нов дизайн на волана и два 10-инчови широки екрана. Новата Frontera предлага множество практични функции като стандартно оборудване, включително иновативна станция за смартфони.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Основен приоритет за новия Opel Frontera е удобството при пътуване. Водачът и пътникът до него могат да се възползват от новите патентовани интелигентни седалки, които облекчават натиска върху опашната кост и гарантират пълен комфорт дори на дълъг път. В багажника могат да се съберат над 450 литра багаж, а със сгънати задни облегалки обемът достига дори до 1600 литра. За тези, които носят приключенски дух и биха искали да нощуват на открито, могат да поръчат новата Frontera с опционални релси на покрива и палатка със стълба, специално проектирана за модела, който може да издържи до 240 кг върху покрива си.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Новият Opel Frontera е интуитивен, достъпен и фокусиран върху най-важното - от избора на задвижване до опциите за оборудване и процеса на поръчка. Новата Frontera се предлага като хибрид с 48-волтова технология и като напълно електрически модел. Новият Opel Frontera Hybrid разполага 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 100 к.с., разработен специално за хибридния модел. Той работи в комбинация с електромотор с мощност 28 к.с. и електрифицирана 6-степенна трансмисия с двоен съединител, така че разходът на гориво и емисиите на CO2 са значително по-ниски в сравнение с модел с конвенционално задвижване. Освен това, новият Opel Frontera Hybrid ще се предлага и с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 136 к.с.

Снимка: Opel

Изцяло електрическият Opel Frontera Electric ще може да изминава повече от 300 км според WLTP. Ще има и версия Frontera Electric за дълъг обхват, която ще може да измине до около 400 км без да спира за зареждане.

Оборудването на Opel Frontera е ясно представено за избор от клиентите. Новият модел ще се предлага като Frontera или като Frontera GS. Дори базовата версия е богато оборудвана. Вариантът GS ще разполага със системи като мултимедийна информационно-развлекателна система с 10-инчов цветен сензорен екран и навигация, както и камера за обратно виждане. Клиентите на Opel Frontera могат допълнително да персонализират своя автомобил с два опционални пакета.

Opel се стреми да направи процеса за избор и закупуване на новата Frontera възможно най-ясен и лесен. Потребителите скоро ще могат да видят пълна информация за модела в сайта на марката или да се обърнат към дилър на Opel.