Opel Frontera се завръща след 20-годишна пауза. Преди това името Frontera носеше пословичният офроудър, произвеждан в две поколения от 1991 до 2004 г. Още тогава Opel не криеше, че това бяха вариации на модела Isuzu Rodeo.

Новият Opel Frontera е компактен SUV, базиран на модулната платформа CMP на концерна Stellantis, който ще замени настоящия модел Opel Crossland. Германският автомобилен производител разкри първите изображения на новия Opel Frontera. Забавният и просторен нов SUV, носещ емблематичното лого със светкавицата, ще се предлага като електрически вариант с батерия от самото начало на производството на модела, като клиентите ще могат да избират и версии с 48-волтова хибридна технология.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Новият Opel Frontera впечатлява със своята интерпретация на дръзката и изчистена от излишни детайли дизайнерска философия на марката. Изправеният преден силует и уникалните пропорции на новата Frontera съчетават функционален и просторен обем на автомобила с много дързък и масивен, но в същото време модерен и изразителен външен вид. Новата емблема на Opel със светкавицата (Blitz) прави своята премиера в сериен модел и стои гордо в центъра на Opel Vizor на новата Frontera.

Черният визьор придава на предната част на Frontera уникална идентичност и изпълнява основната си функция да интегрира предните фарове Eco LED с автоматични дълги светлини и централната емблема на Opel. Черният визьор е разположен до трапецовиден отвор за охлаждане в долната част на предницата и подчертава солидната и здрава позиция на автомобила. Страничният изглед на модела разкрива отличителна C-колона, която визуално разделя просторното купе.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Модерният вид и усещане продължават и в интериора на новата Frontera, където приветливият дизайн се среща с практичността. Широките хоризонтални декори на арматурното табло и вратите визуално разширяват просторното купе. Моделът е оборудван с типичния за Opel напълно дигитален кокпит с 10-инчов дисплей пред водача и 10-инчов сензорен дисплей на мултимедийната информационно-развлекателна система, която е на разположение на пътниците.

Пред водача се намира елегантният нов волан. Марката Opel се стреми да осигури максимален комфорт с минимално разсейване, с чисто потребителско изживяване, за да се избегне всякаква форма на дигитален стрес. Идеята е да се предостави изчистен кокпит от всякакви излишни елементи и детайли, които биха попречили за възприятието на водача по време на управление.

Opel Frontera

Снимка: Opel

За новата Frontera се предлага опционална иновативна станция за смартфони. След свързване със станцията чрез специално приложение, смартфонът на потребителя се превръща в панел за управление на информационно-развлекателната система на автомобила, като също така взаимодейства с бутоните на волана. За пълен комфорт при пътуването, Opel отново предлага иновации в седалките в новата Frontera.

Патентованата функция на интелигентните предни седалки включва позиция, която облекчава натиска върху опашната кост и осигурява първокласен комфорт дори по време на дълги пътувания по магистралата. Освен това седалките са не само качествено изработени и изваяни като дизайн, но и привличат вниманието благодарение на контрастните шевове. Платовете на седалките се предлагат от напълно устойчив рециклиран материал.

Opel Frontera

Снимка: Opel

В интериора е помислено за всичко, защото за Opel и най-малките детайли имат значение. Пътниците могат да разчитат на редица практични решения. Например, зареждането на мобилни устройства е улеснено с безжично зарядно устройство и два USB порта, налични за водача и неговия спътник, както и още два USB порта, разположени за удобство на пътниците на втория ред.

По-големите устройства, които обикновено не се побират правилно в купето, като например таблети, могат безопасно да се съхраняват в централната конзола, благодарение на гъвкава лента, която ги държи на място. Допълнителни открити зони за съхранение във Frontera могат да задържат различни вещи, като разполагат с гумена подложка, предотвратяваща тракане и плъзгане. Пътниците на задните седалки могат да се възползват от интегрираните джобове за смартфон в облегалките на предните седалки.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Новият Opel Frontera впечатлява със своя товарен капацитет. С използваеми задни седалки обемът на багажника е над 460 литра, а със сгънати седалки капацитетът се увеличава до 1600 литра. Допълнителна възможност се осигурява от разделянето на задната седалка в съотношение 60:40. Клиентите, които имат нужда да вземат повече багаж по време на пътуванията си или искат да се възползват напълно от възможността за натоварване върху покрива, могат да изберат опционалните функционални релси, които носят багажник над 200 кг.

Както всички нови модели на Opel, новата Frontera не само впечатлява със своя дързък и изчистен дизайн, но и с отговорното си представяне и мисъл за бъдещето. Клиентите ще могат да избират между изцяло електрически вариант с батерия и високоефективни задвижвания с 48-волтова хибридна технология.

Opel Frontera

Снимка: Opel

Независимо кое задвижване избере клиентът, той може да очаква високо ниво на удоволствие от шофирането, благодарение на специфичната настройка на шасито. Инженерите в Рюселсхайм са обърнали голямо внимание на каросерията и предоставянето на типичните за Opel характеристики на шофиране, дори когато се движите с по-високи скорости по магистралата.

Със своя изразителен нов външен вид, със забавните и практични решения, заедно с избор от напълно електрически или хибридни задвижвания, новият Opel Frontera отново показва, че германската марка приема сериозно ангажимента си за електрификация, като същевременно мисли и се грижи за удобството и възможностите на широк кръг клиенти.

Opel Frontera

Снимка: Opel

"Със своята комбинация от дързък дизайн, просторен салон, практични решения и ефективни задвижвания, нашият нов Opel Frontera ще се хареса на широк кръг клиенти, които искат да се откроят от останалите. Той е подходящ за градска и извънградска среда, като гарантира комфорт и приятно изживяване при шофирането му", заяви изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.