Opel обяви завръщането на името Frontera през 2024 г. Така ще се казва напълно новият електрически SUV на марката, който ще бъде представен през тази пролет. Новата Frontera ще бъде представена по-късно през тази година и ще бъде забележителен автомобил с интелигентни функционални характеристики. Моделът ще затвърди философията на Opel за дързък дизайн, изчистен от излишни детайли и ще бъде първия сериен автомобил на германската марка, който носи новата емблема на Opel.

Още при старта на производство новата Frontera ще се предлага като изцяло електрическо превозно средство. Съвсем скоро Opel ще разкрие първите снимки на новата Frontera, а по-подробна информация за модела ще предостави през следващите седмици. Според френските медии бъдещият Opel Frontera ще бъде базиран на платформата на новия Citroen C3 Aircross.

Снимка: Opel

Изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл заяви: "Името Frontera идеално подхожда на нашия нов вълнуващ SUV. Той ще има уверен характер и ще бъде позициониран точно в най-ключовия сегмент на пазара на автомобили".

Новият Opel Frontera ще разполага с достатъчно пространство и функции, като по този начин ще допадне както на клиентите с активен начин на живот, така и на семействата. Новият модел продължава дългогодишната традиция на Opel да предоставя достъпна мобилност на широк кръг клиенти, благодарение на атрактивната цена, на която се предлага.

Електрическата версия на новата Frontera, заедно с лансирането на изцяло електрическия модел от следващото поколение Grandland, което също се очаква през тази година, ще отбележи важен момент в прехода на марката от Рюселсхайм по пътя към нейното превръщане в изцяло електрическа марка. Стремежът на Opel е да предложи минимум един вариант с електрическо задвижване на батерии във всяка автомобилна линия.

Снимка: Opel

Широката гама от акумулаторни електрически модели на Opel днес включва моделите Corsa Electric, Mokka Electric, Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric, мъникът Rocks Electric, както и новите пътнически модели Combo Electric и Zafira Electric, както и цялото портфолио от лекотоварни търговски превозни средства - новите Combo Electric, Vivaro Electric и Movano Electric.