Италианската марка Alfa Romeo представи новата лимитирана специална серия Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport. Новата специална серия Super Sport е посветена на първата победа на Alfa Romeo в легендарната надпревара Mille Miglia. С новата серия Alfa Romeo отваря нова глава в запомнящата се история на символа на благородния италиански спорт, който от създаването си през 1923 г. демонстрира постоянен стремеж към техническо съвършенство, прилагано в състезателни и серийни автомобили.

Вижте новите Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport  >>  >>  >>

Новите модели Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са лимитирана серия, само в 275 бройки за Giulia Quadrifoglio Super Sport и 175 за Stelvio Quadrifoglio Super Sport, която ще се продава в световен мащаб. Ще бъдат произведени общо 450 автомобила - посланици на емблематичния спортен дух, техническа чистота и технология, които винаги са позиционирали тези два модела на върха в съответните им сегменти по отношение на управление и съотношение между мощност и тегло, за завладяващо шофиране като едно истинско Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

За да направи тази специална лимитирана серия напълно уникална и да отпразнува неразривната връзка със света на състезанията, Alfa Romeo Centro Stile работи върху нова интерпретация на четирилистната детелина Quadrifoglio - символ, който отдавна идентифицира най-екстремното представяне в гамата.

За първи път в над 100-годишната история на Quadrifoglio, белият фон на триъгълника, който традиционно рамкира зелената четирилистна детелина с остър контраст, отстъпва място на черното - цвят, който придава допълнителна смелост и солидност на емблематичния символ. Миналата година, за своята 100-годишнина, логото на Quadrifoglio беше украсено със златна рамка и датите (1923 -2023), които ознаменуват един век на страст към спорта, представянето и състезанията.

Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Новите модели Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са резултат от вековно търсене на техническо съвършенство, прилагано в състезателни и серийни автомобили. Под предния капак и на двата модела отново е 2,9-литровият V-образен 6-цилиндров двигател, който доставя 520 к.с. и е комбиниран с механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Като резултат на специфичната настройка, идваща от дизайнерския опит с Giulia GTA, това важно техническо решение допринася за подобряване на поведението и сцеплението на автомобила, чрез оптимизиране на трансфера на въртящия момент и увеличаване на стабилността, пъргавината и скоростта в завои.

Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Мощната индивидуалност в подчертано спортния екстериор включва новото лого Quadrifoglio с черен фон и широко разпространено използване на карбон, видим на покрива, което е опция само за Giulia, във V-образния щит и на огледалата за обратно виждане.

Полираните спортни джанти с пет отвора, 19-инчови за Giulia и 21-инчови за Stelvio, се допълват от нови, спортни черни спирачни апарати. Серията се предлага в следните цветове - трислоен червен Rosso Etna, черен металик Nero Vulcano и бял Bianco Alfa само Giulia. Визията включва две тройки фарове, с нови адаптивни изцяло LED матрични светлини с антирефлекс и адаптивни дълги светлини за оптимално осветяване при всякакви условия.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Всичко това гарантира спестяване на енергия, значително подобрение на безопасността и намаляване на напрежението в очите. Същите спортни характеристики могат да бъдат открити в интериора, където 3D детайлът от червен карбон дебютира в таблото, централния тунел и панелите на вратите.

Предните облегалки за глава са украсени с бродерия на логото Super Sport в червено и поредния номер на автомобила в черно разграничават автомобилите като част от ексклузивната лимитирана серия. Воланът е тапициран с комбинация от кожа и Alcantara с черни шевове и карбонови акценти.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Най-добрата в класа динамика на шофиране, резултат от удивителната лекота, е постигната с използването на ултралеки материали като алуминий за двигателя и карбон за трансмисионния вал, предния капак, спойлера и страничните прагове. В Giulia аеродинамиката остава активна с предния карбонов сплитер. Когато е активиран, той контролира качеството на въздушния поток под автомобила, за да увеличи стабилността и производителността.

Като опция се предлага изпускателната система Akrapovic с нейния непогрешим звук. Таблото изпъква с исторически телескопичен дизайн, включващ напълно цифров 12,3-инчов TFT екран за достъп до всички данни на автомобила и настройване на технологиите за автономно шофиране.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

В моделите Quadrifoglio, освен трите визуални оформления, налични в гамата на Alfa Romeo - Evolved, Relax и Heritage, се предлага и специалната конфигурация Race. Оформлението Race обединява на централния екран цялата важна информация, която всеки водач иска да държи под контрол - оборотомер, скоростомер и индикатор за превключване на предавките при ръчно шофиране. Оформлението може да бъде персонализирано чрез поставяне на допълнителна информация в страничните ленти, включително моментна статистика на производителността.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

И Giulia, и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са оборудвани с плавен и интуитивен интерфейс човек-машина (HMI), който осигурява всички функции на автомобила на една ръка разстояние. Информационно-развлекателната система предоставя съдържание, функционалност, както и платформата Alfa Connect Services, състояща се от широк набор от практични услуги за безопасност и комфорт.