Компанията Rolls-Royce разкри най-новия вариант на уникалния си модел Droptail, който носи името Arcadia. Това е третата от четирите поръчки, планирани за луксозния ексклузивен роудстър. През миналата година Rolls-Royce представи най-напред La Rose Noire Droptail, а след това го последва Amethyst Droptail.

Вижте уникалния Rolls-Royce Arcadia Droptail  >>  >>  >>

Компанията Rolls-Royce запазва някои от най-сложните си каросерии за тези модели, а този Arcadia Droptail се отличава с изключителна комбинация от индивидуални детайли. Днес Аркадия е областна единица в Гърция, част от полуостров Пелопонес, но в гръцката митология това е било място, за което се предполага, че представлява рая на земята. Според купувача на този Arcadia Droptail, колата ще представлява спокойно пространство, което би предложило място за почивка след работен ден.

Снимка: Rolls-Royce

Rolls-Royce демонстрира уникален бял цвят за екстериора на Arcadia. Боята съдържа алуминиеви и стъклени частици, които карат каросерията да блести на светлината. За разлика от предишните варианти на Droptail, този претенциозен купувач е пожелал елементите от въглеродни влакна да бъдат боядисани в персонализиран сребрист оттенък. Подобно на другите варианти на роудстъра, задният капак на палубата разполага с извит и покрит с дърво панел.

По-голямата част от кабината на Rolls-Royce Arcadia Droptail е в уникален бял нюанс, който черпи вдъхновение от цвета на каросерията. Специален кафяв цвят контрастира на външните части на седалките и облегалките за глава. Дървени облицовки заобикалят пътниците, минават около арматурното табло, панелите на вратите и извитата част зад седалките. Общо служителите на компанията са прекарали 8000 часа в изработването на различните парчета дърво.

Снимка: Rolls-Royce

Екипът за производство на каросерии на Rolls-Royce прекара повече от две години и пет месеца в разработването и сглобяването на часовника на арматурното табло. Обработеното лице има 119 фасети, докато логото RR на марката Rolls-Royce е изработено от неръждаема стомана. Ръчно рисуваните часови маркери изискват увеличителна камера, за да може техник да нанесе черния цвят.

Снимка: Rolls-Royce

Новият открит модел Arcadia Droptail е фокусиран върху лукса, а не върху динамиката, така че Rolls-Royce не комуникира задвижването на автомобила, но за тези, които искат да знаят, роудстърът използва 6,6-литров V-образен 12-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор на марката, произвеждащ близо 600 конски сили и максимален въртящ момент от 840 Нм.

Rolls-Royce вече достави Droptail Arcadia на собственика му в Сингапур. Купувачът пожела колата да бъде с ляв волан, въпреки че в страната по-често се среща десният волан. Клиентът е взел това решение, за да може да използва автомобила по-лесно по целия свят.