След като преди седмица Rolls-Royce представи първия си модел Droptail, наречен La Rose Noire, сега британската марка разкри още един шедьовър, предназначен за високопоставени клиенти. Вторият разкошен роудстър на Rolls-Royce е наречен Amethyst Droptail и е поръчан от много богат клиент като подарък за рождения ден на сина му.

Вижте в детайли уникалния Rolls-Royce Amethyst Droptail >> >> >>

Изненадващо Rolls-Royce не скри цената на двата модела. Първият La Rose Noire Droptail струва на клиентите 32 милиона долара, докато за Amethyst Droptail богатият баща е платил 30 милиона долара. В близко бъдеще се очаква да бъдат показани още две подобни коли.

Снимка: Rolls-Royce

Роудстърът Rolls-Royce Amethyst Droptail отново е декориран с дърво, макар и с по-семпла шарка, но корпусът и интериорът също са украсени с аметисти. За външния цвят на модела са използвани двата лилави оттенъка на цветето гомфрена, от семейство амаранти, както и нюанси от скъпоценния камък аметист.

За да се уверят, че целият този декор е устойчив на различни атмосферни условия, са били проведени специални тестове с обща продължителност от 8000 часа. Всички детайли на колата са били подложени на замръзване, топлина и слънчева светлина.

Снимка: Rolls-Royce

Rolls-Royce Droptail е огромен двуместен автомобил, който ще бъде произведен в четири екземпляра. До момента бяха показани два от тях - La Rose Noire и Amethyst. Вижда се, че Droptail има аналогови измервателни уреди със скала за нивото на горивото в резервоара, тоест това е автомобил с бензинов двигател, който е от предното поколение на Rolls-Royce.

Характерната архитектура на предния панел не оставя съмнение, че за основа е взет кабриолетът Rolls-Royce Dawn с двигател V12. Серийното производство на този модел беше прекратено миналата пролет, но проектът Droptail беше поставен много по-рано.

Снимка: Rolls-Royce

Само изграждането на първите два екземпляра отне повече от две години, без да се брои проектантската работа. Те очевидно са били доста сериозни, защото Rolls-Royce Droptail има оригинална каросерия с отлично проектирана аеродинамика. Всички панели на каросерията, фаровете и задните светлини са коренно различни от кабриолета Rolls-Royce Dawn.

Снимка: Rolls-Royce

Въпреки липсата на задни седалки, Rolls-Royce Amethyst Droptail няма сгъваем покрив, защото просто е нямало място за него, тъй като зоната зад салона е с дървено декоративно покритие с отделно патентован защитен слой. Има само подвижен твърд покрив, който може да се съхранява в гаража. Има и прозрачен участък от електрохромно стъкло, което променя прозрачността с едно натискане на бутон.

Снимка: Rolls-Royce

Двете копия на Rolls-Royce Droptail се различават един от друг не само по цвета, но и по декоративните решения. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail е боядисан в цвета на розата "Черна Бакара". Основният слой е покрит с пет слоя силно полиран лак, така че боята да променя цвета си в зависимост от ъгъла на видимост.