Британската марка Rolls-Royce представи истински шедьовър на колела. Новият открит модел La Rose Noire Droptail е дързък и драматичен роудстър, вдъхновен от романтиката и очарованието на розата "Черна Бакара".

Уникалният автомобил с тъмночервен цвят на нар изглежда почти черен на сянка, но на пряка слънчева светлина върху тъмната повърхност се разкрива червен перлен блясък. Тези два нюанса формират основната палитра от цветове на La Rose Noire Droptail.

Снимка: Rolls-Royce

Първият червен нюанс е наречен "Истинска любов" в знак на признание за романтиката, която клиентът иска да улови в този луксозен и индивидуален автомобил. По-тъмният тон е наречен "Мистерия" и е вдъхновен от мистериозната природа на розата "Черна Бакара", която променя цвета си, когато се гледа от различни ъгли.

Вижте в детайли уникалния Rolls-Royce La Rose Noire Droptail  >>  >>  >>

Цветът на каросерията на Rolls-Royce Droptail се нарича True Love (Истинска любов). Подобно на розата "Черна Бакара", тъмният цвят на нар има перлен блясък, който променя цвета си и приема различни нюанси в зависимост от светлината. Пет слоя прозрачен лак следват основното покритие, като всеки от тях е смесен с малко по-различен тон на червено.

Снимка: Rolls-Royce

За да постигнат тази богата вариация, специалистите по външно покритие на Rolls-Royce са разработили напълно нов процес на боядисване, който е усъвършенстван в продължение на над 150 внимателни повторения.

Новият Rolls-Royce Droptail има подвижен твърд покрив, предназначен да му придаде отличителен характер. Дългият ниско спуснат покрив придава на модела драматичен външен вид на купе и разполага със стъклена секция, която се променя от непрозрачна към почти прозрачна само с натискането на един бутон. Когато покривът е прибран, Droptail се превръща в луксозен роудстър.

Снимка: Rolls-Royce

Вътре интериорът завладява своите обитатели с изящно майсторство, най-вече със зашеметяващия паркет. Той представлява абстрактен израз на падащи розови листенца и е оформен от 1603 триъгълника от черен дървен фурнир.

Сложният модел е умишлено асиметричен, тъй като клиентите са пожелали да представлява естествено, органично разпръскване на венчелистчета. В таблото е интегриран луксозен часовник Audemars Piguet Royal Oak Concept. Неговите цветове съвпадат с цветовете на автомобила, като се виждат червени броячи и червен вътрешен панел, осигуряващ ярък контраст с черния циферблат, подчертан със скосени страни.  Този часовник може да се сваля и да се носи.

Снимка: Rolls-Royce

Разкошният роудстър La Rose Noire Droptail продължава линията на Rolls-Royce от ръчно изработени автомобили по индивидуална поръчка и е едни от четирите уникални модела Droptail, които производителят на каросерии планира да направи през следващите години.