Източници близки до Tesla са заявили пред Reuters, че Apple са стартирали своя собствена програма за създаването на автономна кола.

Твърди се, че проектът за електрически безпилотен автомобил носи наименованието "Titan", като засега в него участват "няколкостотин човека".

За осъществяването на разработката от Apple са наели неназовани експерти от света на автомобилната индустрия.

Според слуховете през отминалата 2014 година американската компания е изградила секретна лаборатория, в която е започнала разработката на проекта "Titan".

Източниците близки до Tesla твърдят, че засега Apple набляга на събирането на информация относно производствения процес, като ударението е поставено върху създаването на електрическа и свързана с околния среда кола.

Американската корпорация се е свързала с някои производители, като от Reuters отбелязват името на базирания в Австрия автозавод - Magna Steyr.

Напомняме, че в началото на месеца в Сан Франциско бе забелязан мистериозен ван на Apple, като възможните обяснения за предназначението на колата бяха или разработване на конкурент на Google Street View, или таен проект за безпилотен автомобил.

Google от своя страна също разработват автономен автомобил.