Британският спортен и луксозен всъдеход Range Rover Velar беше обновен за да стане още по-желан с впечатляващо и елегантно присъствие, подсилено от изящни екстериорни и интериорни детайли. Неговият впечатляващ дизайн е чист израз на съвременните гени на Range Rover с характерна мрежа на решетката, супертънки пикселизирани LED предни фарове и тъмни луксозни детайли. Тази философия внася модернистична елегантност и в купето, въплътена в 11,4-инчовия извит стъклен екран на мултимедийната система Pivi Pro.

Вижте в детайли обновения Range Rover Velar  >>  >>  >>

Клиентите на Range Rover Velar могат да избират между четири нива на оборудване S, Dynamic SE, Dynamic HSE и Autobiography. Автомобилите в ниво Dynamic изпъкват с елементи в цвят Satin Burnished Copper, докато версиите Autobiography подсилват гените на Range Rover с ексклузивен преден капак и надпис на задната врата в цвят Satin Burnished Copper, както и с 22-инчови алуминиеви джанти с покритие в тъмносив цвят с гланц с контрастиращ ефект на диамант.

Снимка: Land Rover

Предлагат се общо девет цвята за екстериора: бял Fuji, черен металик Santorini, сребрист Hakuba, бял перлен Ostuni и сив Arroios плюс син металик Varesine, а сивите металически нюанси Carpathian и Charente и Zadar допълват избора от първокласни цветове. Вътре версията Autobiography се отличава с тапицерия от кожа Windsor с облицовка на тавана от велур, сиви фурнири Shadow Ash, предни седалки с подгряване и охлаждане, и функция масаж, както и модерната аудиосистема Meridian 3D Surround.

Плаващият покрив и изравнените с купето, изваждащи се дръжки на вратите отправят ясни препратки към родословието му, докато междуосието от 2874 мм допринася за просторния интериор и багажното отделение, което предлага впечатляващите до 748 литра пространство. Непрекъснатата средна линия и острият ъгъл на стъклата балансират формалната елегантност със стабилна динамична стойка. Обновеният Range Rover Velar първи демонстрира тънката предна решетка и авангардните пикселизирани LED предни фарове с ювелирния ефект на знаковите дневни светлини, които постигат единен външен вид на цялото семейство.

Снимка: Land Rover

Най-мощните предни фарове са стандартно оборудване за моделите Dynamic HSE и Autobiography и оптимизират видимостта с адаптивни дълги светлини и динамично осветяване в завой. Скосеният ъгъл на предното стъкло се влива в характерния плаващ покрив, който може да бъде поръчан в цвета на купето или в черен цвят Narvik. Опциите за фиксиран и плъзгащ се панорамен покрив подчертават луксозния интериор на Range Rover Velar, като позволяват на естествената светлина да изпълни купето.

Мощният заден надвес осигурява баланс и подчертава внушителната му дължина. Изявеното повдигане допринася за атлетичната осанка, докато внимателно профилираната задна броня подсилва пропорциите и съдържа скрити ауспуси за изчистен и елегантен външен вид. Задните LED светлини отразяват изтънчеността на предните с грабваща окото 3D визия и червено осветяване. Те са допълнени с високо разположена стоп светлина по цялата дължина. Тя е невидима, докато не бъде осветена и с прозрачни лещи, като използва световодна технология с интегрирана микрооптика за плавна, хомогенна светлина.

Снимка: Land Rover

Силният фокус върху изчистените линии намира проявление в изравнените с купето, изваждащи се дръжки на вратите, превърнали се в присъщ елемент от ДНК-то на Range Rover. Дръжките, които имат деликатно LED осветление, бързо се изтеглят, когато вратите са отключени чрез ключа или чрез натискане на дискретен бутон в дръжката. Те се прибират плавно, когато автомобилът е заключен и при скорост над 8 км/ч, като намаляват въздушното съпротивление и осигуряват ненарушени странични части на купето.

Изтънченото излъчване продължава и вътре с непринудена елегантност и модерна визия, които олицетворяват характера на Range Rover Velar. Изящна изработка и фини материали присъстват в елегантния инструментален панел и централната конзола. Архитектурата на инструменталния панел е подчертана от най-новата разработка на информационно-развлекателната система Pivi Pro на Range Rover, която формира централната част на интериора.

Снимка: Land Rover

Единичният 11,4-инчов извит стъклен екран е леснодостъпен, разположен високо в центъра на таблото, за да сведе до минимум необходимостта на водача да сваля поглед от пътя. Извитият сензорен екран на Pivi Pro работи в хармония с останалата част от купето за по-изчистен външен вид чрез интегриране на скрито място за съхранение на дребни предмети - включително специално пространство за безжично зареждане на устройства, което гарантира, че смартфоните не се виждат.

Снимка: Land Rover

Усещането за безпроблемна интеграция се подсилва от Head-up дисплей с изобилие от функции и 12,3-инчов интерактивен дисплей за водача, които се комбинират, за да намалят разсейването и да предоставят важна информация на водача. Всички функции на автомобила се управляват чрез интерфейса на сензорния екран, с нова структура на менюто и интуитивни вертикални странични ленти на екрана, чрез които често регулираните настройки са винаги достъпни.

Снимка: Land Rover

Изживяването се подсилва от Pre-Drive панел, който се проявява като личен асистент, позволявайки на водачите да конфигурират и бързо да получат достъп до настройките за избор на ключови функции в началото на всяко пътуване. Дизайнът на седалките на Velar допълнително допринася за лукса в салона, като предлага до регулиране в 20 посоки с функции за подгряване, охлаждане и масаж. Това е в хармония с V-образната графика на вратите и наклона на централната конзола, която насочва погледа към пътя напред. Опциите за фиксиран или плъзгащ се панорамен покрив озаряват и усилват усещането за пространство вътре.

Снимка: Land Rover

Прецизно оптимизирани по отношение на теглото и проектирани да освободят допълнително вътрешно пространство, седалките са внимателно оформени за по-лесно влизане, а електроуправляемият наклон и подгряването на задните седалки гарантират, че всички пътници ще изпитат комфорта на Range Rover. Четирозоновата климатична система предлага персонализирани температурни зони, докато наличието на най-новата технология за пречистване на въздуха в купето допринася за най-добро изживяване при пътуване. Най-фините материали подчертават луксозния статус на Range Rover Velar и допринасят за спокойствието, осигурено в салона, с изискан дизайн, позволяващ най-комфортното и обгръщащо изживяване в интериора.

Снимка: Land Rover

Range Rover Velar продължава да предлага опция за интериора без наличие на кожа - нещо, което направи за пръв път при лансирането през 2018 г. с нови дизайни и материали на седалките. Опцията без наличие на кожа комбинира вълна от датските текстилни експерти Kvadrat с полиуретанови текстилни вложки, съдържащи нов мотив на перфорация Diamond Herringbone. Смесените вълнени тъкани Kvadrat са 58% по-леки от кожата и осигуряват модерен външен вид и подобрено тактилно усещане за съвременен прочит на традиционния лукс на Range Rover.

Иновативният текстил е подложен на щателни вътрешни изпитвания за издръжливост в лабораторията за тестване на материали на Range Rover, за да е сигурно, че ще предоставя характерната осезаемост през целия експлоатационен живот на автомобила. Текстилът е преминал през 60 000 цикъла на абразивно износване - еквивалент на 10 години употреба - заедно с ултравиолетови изпитвания, симулиращи три години излагане на силна слънчева светлина, в рамките само на един месец.

Снимка: Ангел Юруков - Dir.bg

Полиуретановият текстил се произвежда отговорно, като 99% от разтворителите се улавят отново и се рециклират в производствения процес. Отпадъчните води също се събират и използват повторно. Този подход се проявява навсякъде в купето. Стелките, произведени от найлон Econyl, който използва рециклирано съдържание от изхвърлени риболовни мрежи, както и потребителски и промишлени отпадъци, постигат 90% по-ниски емисии по време на производство в сравнение с материалите, произведени единствено от нефт.

Опцията за тапицерия на седалките Kvadrat е завършена в цвят абанос и е налична за Velar Dynamic HSE и Autobiography. Тя съдържа характерен модел на перфорация Diamond Herringbone, който присъства и върху кожа Windsor. Материята Kvadrat има уникални охлаждащи и затоплящи свойства и се простира до подлакътниците и вратите, усилвайки луксозното тактилно усещане. Декоративните релефни линии на опциите за тапицерия на седалките без съдържание на кожа подчертават щателното внимание към детайла, докато мотивът на перфорацията е допълнен от нова мрежа на високоговорителите, осигуряваща елегантен, единен външен вид.

Снимка: Land Rover

Също като екстериора, интериорът на Velar се предлага с разнообразие от различни цветове на покритията. Налични са Cloud, Caraway, Raven Blue, Deep Garnet и Ebony, плюс четири двуцветни опции. Кожата Taurus в цвят Raven е запазена за моделите S и Dynamic SE, докато Deep Garnet и Caraway се предлагат ексклузивно за моделите Dynamic HSE и Autobiography с кожа Windsor. Изборът на Ebony и Cloud е наличен за цялата гама. Разнообразните цветови решения за луксозните седалки се допълват от подбран избор на декоративни елементи.

Интериорът на Velar е усъвършенстван от опцията за елементи Moonlight Chrome на волана, кантовете на централната конзола и детайлите на вентилационнити отвори, подчертани от луксозни покрития - включително технически светъл или тъмен анодизиран алуминий или тактилен дървен фурнир. Амбиентното LED осветление хвърля мека светлина над интериора, като деликатно подчертава силните архитектурни линии и автентични материали за успокояваща атмосфера. Програмируемото осветление в купето се предлага като опция с избор от 30 различни цвята с предварително зададени теми и топла, приветлива бяла светлина при влизане и излизане.