"Посланието на потребителите по повод на прототипа на Chevrolet Bolt бе ясно и недвусмислено: ще го правим", заяви Алън Бетей, президент на General Motors за Северна Америка, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Алън Бетей подчерта, че компанията е решила да започне производство бързо "поради потенциала напълно да бъде разбито статуквото при електрическите превозни средства".

Chevrolet Bolt идва в отговор на най-скъпите автомобили на американската компания Tesla или малкото i3 на германската BMW.

Електрическият автомобил на GM трябва да се продава на цена от около 30 000 долара, с помощта на държавните субсидии за купуването ѝ, според информация, предоставена по време на презентацията в Детройт.

Това ще постави автомобила в пряка ценова конкуренция с новия компактен автомобил, разработен от Tesla, която слиза в по-ниския ценови клас от сегашния си флагман – Model S, който започва от около 70 000 долара.

Chevrolet Bolt ще може да измине около 320 км с едно зареждане. Той ще бъде произвеждан в монтажния завод на GM край Детройт и се очаква да се появи на пазара през 2017 година.

Вижте снимки на Chevrolet Bolt >>