Новият революционен всъдеход Defender OCTA ще бъде официално представен на 3 юли 2024 г. Мощният високопроходим автомобил от британската приключенска марка Defender, който се задвижва от V-образен 8-цилиндров битурбо бензинов двигател, завърши успешно тежката и сложна програма по разработване и тестване.

Потенциалните клиенти, проявяващи интерес да закупят един от първите автомобили Defender OCTA, могат да се регистрират на сайта на компанията landrover.bg или да се свържат с представителство на официалния вносител у нас - "Мото-Пфое", за да бъдат включени в ексклузивен приоритетен списък, предвид ограничените бройки на модела за българския пазар.

Defender OCTA

Снимка: JLR

Бъдещите клиенти със сигурност ще се насладят на иновациите в основата на екстремните възможности на Defender OCTA за всякакви терени, като новата технология за окачване, както и избора на здрави материали, впечатляващи подобрения в дизайна на екстериора и интериора, и множеството опции, които ще направят всяко приключение запомнящо се за цял живот.

За задвижването на Defender OCTA е внедрен V8 бензинов двигател с двойна турбина Twin Turbo и с технология мек хибрид. Новият всъдеход ще предлага несравними възможности, комфорт и увереност, независимо дали шофирате на пътя или извън него. За да се постигне този резултат, автомобилът е бил подложен на най-екстремната програма за разработване и тестване в историята на Defender.

Defender OCTA

Снимка: JLR

Инженерите са провели над 13 960 допълнителни теста, освен стандартния режим на тестване на Defender, обхващащи динамично управление и издръжливост на пистата "Нюрбургринг-Нордшлайфе" в Германия, мокър асфалт в Ладо във Франция, лед в Швеция, тежки рали рейд етапи в Ластур във Франция, пясъчни пустини в Дубай, както и скали в пустинята Моаб в Юта, САЩ.

Defender OCTA

Снимка: JLR

Новият всъдеход Defender OCTA е покорил и всяко екстремно трасе на легендарното тестово съоръжение на JLR в Ийстнор в Обединеното кралство. Бъдещият филм за разработването и тестването на автомобила показва редица локации и тежки терени, посетени от инженерите на Defender OCTA през последните три години, за да се докаже, че той оправдава името на най-здрав и най-издръжлив модел в неудържимото семейство на Defender.

"Новият Defender OCTA ще бъде синоним на епични приключения сред висша форма на лукс. Всяко приключенско изживяване отразява емблематичното ДНК на Defender по автентичен и оригинален начин и нямам търпение да приветствам първите клиенти, които ще започнат своите пътешествия с Defender OCTA", коментира Марк Камерън, управляващ директор за марката Defender, част от JLR.

Defender OCTA

Снимка: JLR