Renault Fluence Z.E. и Kangoo Z.E. вече могат да бъдат поръчвани от клиенти.
Renault Fluence Z.E. е малко по-дълъг от обикновения Fluence (с 13 см) и има редица нови дизайнерски елементи в екстериора. Повечето компоненти обаче са идентични с тези на модела с двигател с вътрешно горене. Интериорът също е идентичен.
Автомобилът е задвижван от електромотор с мощност 95 к.с. и 226 Нм въртящ момент. Той е способен да развива максимална скорост 135 км/ч и да изминава 160 км с едно зареждане. Самата батерия се зарежда от обикновен контакт за 6 или 8 часа, както и от станция за бързо зареждане за 30 минути (след 2012 г.).
Вижте снимки
Другият електромобил, който излиза на пазара в първата половина на 2011 г., е лекотоварният Renault Kangoo Z.E. Моделът има абсолютно същите размери, същата товароносимост от 650 кг и товарен обем, идентичен с този на обикновеното Kangoo (3-3,5 куб. м). Този автомобил може да развива 130 км/ч, а с едно зареждане изминава 160 км. Неговият двигател е с мощност 60 к.с. и максимален въртящ момент 226 Нм.
Интересното при покупката на такъв автомобил е, че клиентите ще притежават само автомобилите, но не и батериите, а при желание ще могат да сменят изтощената батерия с напълно заредена за 3 минути на специалните станции, които в момента се изграждат. Renault-Nissan също така работи с много държави и компании по света за изграждането на цялта инфраструктура за потреблението на електромобили.
Според първоначалните данни първите два модела Fluence Z.E. и Kangoo Z.E. ще струват колкото дизелови модификации на същите автомобили в момента.