По време на филмовия фестивал в Кан BMW представи XM Mystique Allure покрит с истинско кадифе. Единственият по рода си кросоувър е най-новият продукт от сътрудничеството между BMW и Наоми Кембъл. Партньорството прави първите си стъпки миналата година с стартиращата кампания "Осмели се да бъдеш ти" за BMW XM, която поставя увереността да бъдеш себе си и да вървиш по свой собствен път в центъра на вниманието.

Вижте уникалното BMW XM Mystique Allure и Наоми Кембъл  >>  >>  >>

За световната премиера неслучайно е избран филмовият фестивал в Кан, който е идеалната сцена за великолепна поява на BMW XM Mystique Allure и Наоми Кембъл. На зашеметяващия фон на френския курорт край пристанището, Наоми Кембъл представи единственото по рода си творение, вдъхновено от нея, пред публика от избрани гости, преди да се отправи с автомобила към червения килим пред Фестивалния и конгресен дворец.

Снимка: BMW Group

"Да бъда част от изпълнението на визията на BMW за BMW XM Mystique Allure беше наистина невероятно", каза Наоми. "За мен е чест, че съм вдъхновението за първия моден шоуавтомобил на марката, който е уникален шедьовър във всеки аспект".

Това е третата поредна година, в която BMW е официален автомобилен партньор на филмовия фестивал в Кан. Сътрудничеството включва повече от 200 автомобила за екслузивни трансфери, сред които изцяло електрическите BMW i7, BMW iX и BMW i5 и plug-in хибридния кросоувър BMW XM, за осигуряване на премиум мобилност без локални емисии за участниците и гостите на събитието.

Снимка: BMW Group

Уникалното BMW XM Mystique Allure е първият автомобил в историята на марката, проектиран с помощта на материали от индустрията на висшата мода. Тази необичайна връзка представя BMW XM в изцяло нова светлина: изразителна, авангардна и стилна и луксозна в еднаква степен. Вдъхновен от любимия цвят на Наоми, екстериорът на автомобила може да се похвали с дълбоко наситен ултрамаринов нюанс, подчертан от бляскаво матово покритие.

Снимка: BMW Group

Съвременен интерпретация на материали от производители на луксозен текстил, дизайнът безпроблемно пренася вътрешността навън, включвайки богато кадифе и блестящи оттенъци от матови метални пайети, вариращи от интензивно виолетово до наситен ултрамарин. Преливащите повърхности са създадени с прецизна ръчна изработка и фино око за детайла.

Снимка: BMW Group

В комбинация с привличащите вниманието геометрични форми на BMW XM, внасят специално визуално богатство в екстровертната естетика на автомобила. Дизайнът на BMW XM Mystique Allure е място за среща за висока производителност и висшата мода и рисува уникална картина на прогресивен лукс, който продължава и в интериора. Всички повърхности, включително луксозният салон, са покрити с лилаво кадифе.

Снимка: BMW Group

Смелият външен вид на BMW XM Mystique Allure се допълва от отличителен акустичен характер. В основата му е персонализирана адаптация на емблематични електрически звуци, разработена като част от сътрудничеството между BMW Group и композитора на филмова музика Ханс Цимер. Саундтракът създаден за този вдъхновен от Наоми Кембъл уникат, проектира върховата увереност на екстериорния дизайн на автомобила върху звуковия пейзаж на шофирането без локални емисии. В изцяло електрически режим на работа на задвижващата система M Hybrid всяко ускорение е придружено от емоционално ангажиращ звук, който автентично представя изключителните характеристики и визуална привлекателност на автомобила.

Снимка: BMW Group

BMW XM е първият модел след легендарното BMW M1, който е разработен като единствен високопроизводителен автомобил от BMW M GmbH, без аналог в серийната гама. Той съчетава вълнуваща динамика с иновативен лукс и несравним екстравагантен дизайн, базиран на пропорциите на модерен спортен кросоувър, мощни контури, динамично издължен силует и типичните M дизайнерски елементи.

Снимка: BMW Group

Предната част е доминирана от двойни фарове, бъбрековидна решетка със златиста рамка и контурно осветление, както и големите въздухозаборници. С ексклузивен дизайн се отличават и алуминиевите джанти, които на размер могат да достигнат до 23 инча. Със своето изцяло новоразработено хибридно задвижване M Hybrid, BMW XM е първият модел от BMW M GmbH, който разполага с електрифицирана задвижваща система. В новото BMW XM Label Red, Plug-in хибридният модел с максимална мощност от 748 к.с. е и най-мощният серийно произвеждан автомобил, досега от BMW M GmbH.