Наскоро дебютира обновеният спортен хечбек Cupra Leon, а сега SEAT показа и обновения Leon. Неговата модернизация се оказа по-скромна от тази на брат си под марката Cupra. Външността на SEAT Leon не се е променила значително. Единственото ново нещо са по-усъвършенстваните матрични фарове, които се предлагат срещу доплащане, но визуално остават същите.

Интериорът е подобрен като в Cupra. Има нов 10,25-инчов инструментален дисплей пред водача с подобрена графика. Основният централен екран се е увеличил от 8,25 на 10,4 инча, а срещу доплащане се предлага 12,9-инчов сензорен екран. И двата мултимедийни дисплея имат чувствителни на допир плъзгачи за управление на климатика, сега с осветление, както и вградено безжично зареждане в подложката в основата на централната конзола.

Снимка: SEAT

Двигателната гама е ревизирана. Обновеният SEAT Leon се предлага във версии с мощност от 115 до 204 к.с., докато Cupra Leon има опции за мощност от 150 до 333 к.с. Базовият мотор е 1,5-литров 4-цилиндров турбодвигател 1.5 TSI със 115 к.с. и 220 Нм, съчетан с 6-степенна механична трансмисия. Като опция се предлага и със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG. Същият двигател е допълнен с 48-волтов стартер-генератор във версиите със 115 или 150 к.с.

Снимка: SEAT

Запазва се 2,0-литровият 4-цилиндров турбодизелов двигател 2.0 TDI, но само във версията със 150 к.с. и с автоматична скоростна кутия DSG. На върха на гамата е зареждащият се в контакта plug-in хибрид 1.5 eHybrid, който вече има двигател 1.5 TSI, а капацитетът на батерия е увеличен от на 19.7 кВтч. Пиковата мощност е 204 к.с., а максималният въртящ момент е 350 Нм, но пробегът в електрически режим е увеличен до 100 км. Всички версии са с предно предаване, а трансмисията 4Drive остава само в Cupra. Производството на обновения хечбек и комби SEAT Leon в завода в Марторел ще започне преди края на месец май, а цените в Испания започват от 24 800 евро.

Снимка: SEAT