ВИДЕО >> >> >>


Дизайн


Автомобилът спазва еволюционния подход на марката - дизайнът е станал малко по-агресивен, аеродинамичността е подобрена, но основните черти на седана са запазени.

Новата генерация на Audi A4 разполага с "по-остри" предни и задни LED светлини, леко скосен покрив, по-голяма шестоъгълна радиаторна решетка и повече хромирани детайли. Цялостният облик е малко по-спортен, а размерите са нараснали.

Размери


Новото Audi A4 е малко по-голямо спрямо предходната генерация, но за сметка на това тежи с до 120 килограма по-малко.

Моделът има дължина от 4727 мм, широчина от 1842 мм и височина от 1427 мм. Колесната база е 2819 мм. Пътният просвет е 119 мм, а багажникът има полезен обем от 481 литра.

Интериор


Интериорът на новото Audi A4 превъзхожда този на своя предшественик по почти всички параметри.

Нарасналите размери са направили купето по-просторно, а за комфорта на пътниците отпред се грижат анатомично оформени седалки.

Воланът е мултифункционален, с 3 спици и е изработен от магнезий.

Интериорът разполага още с инфотейнмънт система с 8.3-инчов дисплей, предлагаща възможност за избор между Android Auto и Apple CarPlay, както и вътрешно LED осветление. 

Таблото на колата може да бъде оборудвано с дигитален инструментален клъстер с 12.3-инчов дисплей.

Опционална е и аудиосистемата на Bang & Olufsen с 19 на брой високоговорителя и впечатляващ 3D-звук с мощност 755 вата.

Системи за сигурност


От инфотейнмънт системата имате достъп до системата Audi drive select, чрез която поведението на автомобила може да бъде настройвано спрямо личните ви предпочитания и нужди.

Новото Audi A4 може да бъде оборудвано с множество екстри, като система за автономно напречно и надлъжно паркиране, при която водачът борави единствено с газта, спирачките и съединителя.

Шофьора може да се възползва и от адаптивен круиз контрол, който автоматично поддържа дистанция спрямо движещите се отпред участници в движението, като е възможен избор от пет различни варианта за дистанцията.

Сред опциите са още и система следяща пътната лента, асистент за безопасно слизане от автомобила, система против поднасяне, асистент за ефективност и др.

Серийната система за сигурност Audi pre sense city работи на основата на вградена в челното стъкло камера и сканира пространството пред автомобила за наличие на други автомобили или пешеходци. При скорост до 85 км/ч и отдалеченост на засечения обект до 100 метра системата предупреждава водача при регистриране на опасност от инцидент.

Част от серийното оборудване е и системата, която автоматично предупреждава водача при нужда от почивка. Тя анализира поведението на водача и го предупреждава още при първата поява на симптоми за отслабване на концентрацията.

Двигател


Двигателната гама на новото Audi A4 включва:

- 1.4-литров TFSI със 150 к.с. и 250 Нм въртящ момент
- 2.0-литров
TFSI във версии със 190 к.с. и 320 Нм въртящ момент и с 252 к.с. и 370 Нм въртящ момент
- 2.0-литров
TDI във версии със 150 к.с. и 320 Нм въртящ момент и със 190 к.с. и 400 Нм въртящ момент
- 3.0-литров V6 TDI
във версии с 218 к.с. и 400 Нм въртящ момент и с 272 к.с. и 600 Нм въртящ момент

Четирицилиндровите двигатели от гамата ще бъдат снабдени с новоразработена и олекотена с 16 килограма 6-степенна механична трансмисия, като опция ще се предлага автоматичен S tronic с два съединителя и 7 скорости. Върховият 3.0-литров TDI агрегат ще може да бъде съчетан с 8-степенен автоматичен tiptronic.

Заключение


Новото Audi A4 е един изключително надежден автомобил, който печели максималния брой звезди на проведените краш тестове. Колата може да бъде оборудвана с доста екстри, но дори и базовият вариант е комфортен. Ценовата листа започва с бензиновата 1.4-литрова TFSI версия, която струва 61 684 лева и завършва с дизеловата 3.0-литрова TDI tiptronic quattro версия, имаща цена от 98 159 лева. Както може би предполагате, екстрите ще повишат тази цена.



Вижте снимки >> >> >>