ВИДЕО >> >> >>


Дизайн


Дизайнът на екстериора е сходен до този на S-Class и се характеризира с плавни и елегантни линии. Сред основните акценти са масивната радиаторна решетка, дългата предница, стилните предни и задни LED светлини и изпускателна система с два ауспуха.

Лимузината е доста аеродинамична, като коефициентът и на въздушно съпротивление е 0,26 Cd.

Клиентът може да поръча и екстериорен пакет AMG, който придава по-спортен вид на лимузината, благодарение на по-големи въздухозаборници, различни брони и 19-цолови лети джанти.

Размери


Новият Mercedes E-Class има дължина от 4923 мм, широчина от 1852 мм и височина от 1468 мм. Колесната база е 2939 мм. Пътният просвет е около 120 мм в зависимост от джантите.

Багажникът има полезен обем от 541 литра.

Интериор


Интериорът на E-Class до голяма степен е взаимстван от този на S-Class, като впечатление правят двата 12,3-инчови сливащи се дисплея, разположени на тапицираната с кожа централната конзола - единият екран е предназначен за инфотейнмънт системата на автомобила, а другият "дигитализира" арматурното табло.

Друга технологична новост е свързана с волана, който има два малки сензорни контролера, благодарение на които можете да настройвате автомобила си подобно на смартфон - само с леко докосване и приплъзване на пръста.

В централния подлакътник има място за безжично зареждане на мобилния телефон.

Предните седалки са много удобни и са оборудвани с електрическо регулиране и отопление, като срещу доплащане могат да се добавят функция за масаж и вентилация. Задните седалки и воланът също могат да се оборудват със система за отопление. Като опция се предлагат и спортни седалки с подобрена странична опора.

Клиентът може да поръча панорамен покрив и да избере измежду 64 различни цвята за амбиентното осветление.

Системи за сигурност и екстри


Базовата версия разполага с 9 въздушни възглавници, електронна система за стабилизация, парктроник и датчик за налягане на гумите. Клиентът може да добави и още въздушни възглавници, които ще бъдат монтирани в коланите.

Новата Е-Класа разполага със система за следене на пътния трафик и пътното платно. Автомобилът "наблюдава" и слепите точки, като предупреждава водача за близки до него автомобили.

Налична е система за разпознаване на пътните знаци, която е способна да регулира скоростта на колата спрямо ограничението на пътя.

Специално внимание заслужава полуавтономната система на колата, благодарение на която тя може да се паркира сама, без водачът да е в нея. Drive Pilot системата пък може сама да управлява автомобилът по магистрала, като извършва изпреварвания. За да функционира Drive Pilot обаче, ръцете на водача трябва да са постоянно на волана.

Налични още са асистент, разпознаващ първите признаци на умора или секунден сън и активен спирачен асистент, които може да извърши автономно спиране при опасност от сблъсък.

Лимузината разполага още с 360-градусова камера и може да се оборудва със head-up дисплей и система за безключов достъп с възможност за стартиране на двигателя със смартфон.

От инфотейнмънт системата имате достъп до навигицията, може да имате интернет връзка и да настройвате поведението на автомобила, като са налични 5 опции - Comfort, Sport, Sport+, Individual и Eco.

Благодарение на Android Auto и Apple CarPlay може да свържете смартфона си с инфотейнмънт системата.

Както може да се очаква от един Mercedes, возията е изключително комфортна и мека. Опционалните адаптивни амортисьори и въздушно окачване обаче ще ви накарат да забравите за дупките по пътя.

Двигател


Двигателната гама на новия Mercedes E-Class включва:

E200 - 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 184 к.с. и 300 Нм въртящ момент
E250 - 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 211 к.с. и 350 Нм въртящ момент
E300 - 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 245 к.с. и 370 Нм въртящ момент
E350е - 2.0-литров 4-цилиндров двигател и електромотор с обща мощност от 286 к.с. и 550 Нм въртящ момент
E400 - 3.5-литров V6 двигател с мощност от 333 к.с. и 480 Нм въртящ момент
E200d - 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 150 к.с. и 350 Нм въртящ момент
E220d - 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 194 к.с. и 400 Нм въртящ момент
E350d - 3.0-литров V6 двигател с мощност от 258 к.с. и 620 Нм въртящ момент
AMG E 43 - 3.0-литров V6 двигател с мощност от 401 к.с. и 520 Нм въртящ момент


Е220d версията, която тествахме, се представи доста добре, като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7,3 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч. Мощността на двигателя се предава на гумите от 9-степенния автоматик 9G-TRONIC, като задвижването е на задната ос. Ако карате икономично, средният ви разход би бил под 5 литра на 100 километра.

Заключение


Ценовата листа на новият Mercedes E-Class започва от 81 675 лева с ДДС, а E220d версията, която тествахме и която бе оборудвана с почти всички възможни екстри струва 140 972 лева с ДДС. За тези пари получавате не само една луксозна и комфортна лимузина, а и един от най-високотехнологичните автомобили на пазара.


Вижте снимки >> >> >>