Градският електрически мъник Citroen Ami дебютира на пазара през месец април 2020 година и вече радва над 50 000 клиенти в 14 държави. Това забележително постижение е истински социален феномен, който променя пътния пейзаж и начина, по който хората възприемат градската и крайградска индивидуална мобилност. Симпатичният Citroen Ami завинаги ще остане пионер, като първият по рода си, който успя да даде адекватен отговор на предизвикателствата на електрическата градска мобилност и енергийния преход.

Вижте как изглежда обновеният Citroen Ami   >>  >>  >>

Симпатичният френски мъник предлага възможностите и удобствата на достъпен и иновативен двуместен електромобил. Малкият но практичен Citroen Ami гарантира безопасен и удобен транспорт и може да се използва от 14-годишна възраст без шофьорска книжка в редица държави. Поръчките за новата моделна гама на Ami на различните пазари ще стартират в периода между края на месец май и началото на месец юни.

Снимка: Citroen

Четири години след пазарната си премиера, Citroen Ami се обновява и трансформира, демонстрирайки новия топъл нюанс на тъмнокафявия цвят, наречен Night Sepia, който му придава по-солиден характер, без да нарушава уникалното излъчване на оригинала. Новият основен тъмнокафяв цвят Night Sepia заменя оригиналния син нюанс и ще се прилага в цялата моделна гама.

В процеса на производството панелите на каросерията на Ami вече се обагрят в новата тоналност. Топлият тъмнокафяв нюанс придава изцяло нова индивидуалност и ярко присъствие на двуместния модел. По-тъмната тоналност в оттенъци на кафяво и сиво придава повече дълбочина и качество в излъчването на Ami, използвайки топлите и естествени цветови регистри.

Снимка: Citroen

Цветът е приятен и универсален, и се съчетава идеално с типичната за Ami палитра от различни цветни анимации и декоративни стикери. Топлият кафяв оттенък създава едновременно елегантна и спокойна атмосфера, чиито баланс се мени в зависимост от комбинацията с други цветове и материи.

Новата топверсия My Ami Peps съчетава най-доброто от досегашните варианти

По повод четвъртата годишнина от пазарната премиера, гамата на Citroen Ami също бележи сериозни промени и развитие. В гамата има нова топверсия My Ami Peps, която запазва най-доброто от версиите Tonic и Pop, като нейния атрактивен стил, изграден от контрасти, цветни щрихи и графични елементи, допълнени с редица нови и полезни в ежедневието функции и аксесоари.

Снимка: Citroen

Новото върхово изпълнение My Ami Peps съчетава най-доброто от досегашните варианти Pop и Tonic, като се присъединява към базовото ниво Ami и версиите от среден клас My Ami Orange, Grey или Blue. Отвън My Ami Peps се отличава и с необходимата в градски условия здравина и издръжливост, демонстрирайки елементи като изразителното оформление на предната част с черна графична лента под челното стъкло, допълнено от ярките и жизнерадостни жълти хоризонтални стикери и черните рингове около фаровете.

Динамичното излъчване се подчертава и от задния спойлер, от декоративните тасове на колелата с дизайн на цветя и бели декоративни елементи, както и от двойките стикери на задните странични панели в долната част на вратите. Във всички тези контрастиращи декоративни елементи се използват ярки цветове като извънредно енергичния червен нюанс и яркото жълто, а графиката им следва характерните геометрични форми, напомнящи за света на видеоигрите.

Снимка: Citroen

Числото 2 е отправка към стартовите номера на състезателните автомобили, отразена като графичен елемент на задните странични панели и привличаща вниманието с оригиналното си наполовина плътно, наполовина контурно изпълнение. Ефектът подсилва графичния стил в дизайна на Ami и хармонира както със закръглените форми на каросерията, така и с кръглите фарове. Мотивът намира своето продължение и в декоративните кръгове върху капсулите в долната част на вратите. Ивиците в долната част на капсулите напомнят шевроните в емблемата на Citroen и отговарят на фините мотиви върху черната лента на предната част.

Снимка: Citroen

В интериора на My Ami Peps бъдещите собственици ще открият пълно стандартно оборудване за максимално удобство в ежедневието с многобройни функционални аксесоари като стойка за смартфон, освежени с оранжеви ленти, мрежи за вещи във вратите, централна разделителна мрежа, жълти кука за окачване на чанти и пазарски торби, както и три ярко оранжеви коша за съхранение на различни дреболии. Модулът за свързаност My Connect box дава възможност за смартфон интеграция с достъп до всички съхранени в Citroen Ami данни, като оставащ пробег, изминат пробег, предупреждения за насрочени дати за техническо обслужване и много други.

Снимка: Citroen

Интерфейсът My Ami Play превръща личния смартфон в истински сензорен екран на арматурното табло с бърз достъп до функциите за навигация, музика, радиостанции и мобилен телефон. Всички те се управляват дистанционно чрез бутона Citroen Switch, който е разположен на волана и дава възможност на водача да ги обслужва спокойно и безопасно без да отделя вниманието си от пътя.

Нов модул за товарене My Cargo Kit заменя досегашната версия Cargo

Запазвайки традиционния си фокус върху комфорта и благополучието на своите клиенти, Citroen заменя досегашната версия Cargo в полза на модула за товарене My Cargo Kit. Той се предлага като допълнителен аксесоар и позволява значително по-голяма гъвкавост при използването на Ami, тъй като вече не е необходимо мястото на пътническата седалка да се жертва постоянно.

Снимка: Citroen

Модулът позволява пътническата седалка в кабината на Ami да се запази и дава възможност за лесна трансформация между вариант с оптимизирано за превоз на товари пространство и възможност за настаняване на пътник, осигурявайки несравнима гъвкавост и практичност. Това нововъведение отразява желанието на Citroen да предлага максимално адаптивни и полезни решения, които да отговорят на безкрайно широкия спектър от изисквания и нужди, свързани с индивидуалната мобилност и професионалните приложения.

В зависимост от конкретната ситуация, собственикът може да прецени и да избере между пътническата и товарната функция на този обем с разгъването на новия модул, който осигурява практично и лесно за употреба решение за превоз на леки товари и приложения. Комплектът се разгъва и привежда във функционално състояние много лесно и само с няколко движения.

Снимка: Citroen

Първата част е съставена от два панела и се разгъва вертикално, за да отдели зоната на водача от тази на пътника, като по този начин осигурява надеждна преграда срещу евентуалното разместване и проникване на товари в пространството на водача. Втората част от модулния комплект включва четири панела и се разгъва над пътническата седалка - от облегалката до пространството за краката, осигурявайки практична за употреба товарна повърхност, предпазваща седалката.

Последният елемент от комплекта е закриващата мрежа, която се простира от горната част на облегалката на седалката до арматурното табло, за да скрие от любопитни погледи стоките, превозвани в товарното отделение. Модулният комплект My Cargo Kit позволява лесно товарене и безпроблемно транспортиране на различни видове стоки и пакети в зоните на доставка от т.нар. "последна миля", както и извършване на различни други логистични дейности от частен или професионален характер.

Снимка: Citroen

Достъпът до товарното отделение при него е много лесен благодарение на големия ъгъл на отваряне на вратата, товарният обем под закриващата мрежа е до 200 литра, а общият обем възлиза на 340 литра. Трите елемента, от които се състои модулният комплект My Cargo Kit, могат да бъдат сгънати по всяко време и поставени зад седалката в специален калъф, осигурявайки пълноценно пространство и удобно пътуване с двама души на борда. Комплектът My Cargo Kit е идеалното решение в помощ на професионалистите, осигурявайки им по-голяма гъвкавост и практичност в ежедневната употреба.