ВИДЕО >> >> >>


Дизайн


Mitsubishi Outlander PHEV разполага със стилна визия, съчетаваща тънки и извити фарове с масивна хромирана радиаторна решетка Dynamic Shield и 18-цолови лети джанти. На таванът е монтиран дискретен спойлер, снабден с трета стоп лента, а задницата се откроява със своите LED светлини.

Размери


Моделът има дължина от 4695 мм, широчина от 1800 мм и височина от 1710 мм. Колесната база е 2670 мм. Пътният просвет е 190 мм, а багажникът може да побере 451 литра, като при спуснати задни седалки полезният обем нараства до 1590 литра.

Mitsubishi Outlander PHEV има собствено тегло от 1840 кг.

Интериор


Интериорът е доста просторен, с достатъчно място за краката. Седалките са тапицирани с висококачествена кожа, като предните могат да се подгряват, а облегалките на задните седалки се сгъват лесно и удобно, за да се увеличи товарният обем, когато това е необходимо.

Mitsubishi Outlander PHEV разполага с инфотейнмънт система от последно поколение, от която имате достъп до 360-градусовата камера и навигацията, а инструменталният клъстер е снабден с помощен дисплей, показващ най-важната информация.

Кросоувърът може да се поръча и във версия с панорамен покрив и затъмнени задни стъкла.

Системи за сигурност


Mitsubishi Outlander PHEV предлага върхови нива на сигурност, на първо място и заради конструкцията си - каросерията има подсилена долна част, а носещата рама на батериите е съставена от четири елемента и монтирана директно към шасито.

Автомобилът е със постоянно задвижване 4х4, като предното окачване е тип МакФерсън, а задното тип Мулти-линк - и двете са със стабилизираща щанга.

Хибридният всъдеход е оценен с най-високия възможен резултат на европейските краш тестове - 5 звезди от Euro NCAP.

Автомобилът разполага още със система, следяща пътната лента; система за ограничаване на последствията при челен удар; система, предотвратяваща сблъсък при погрешно натискане на газта и адаптивен круиз контрол.

Двигател


Хибридната система на Mitsubishi Outlander PHEV е съставена от 2.0-литров бензинов двигател, два електромотора - един на предната ос и един на задната ос, и литиево-йонни батерии с капацитет от 12 кВч.

Двигателят с вътрешно горене разполага със 121 к.с. и 190 Нм въртящ момент, предният електромотор има 82 к.с. и 137 Нм въртящ момент, а задният е с 82 к.с. и 195 Нм въртящ момент.

Хибридната система на Outlander PHEV е доста иновативна и има три режима на работа - Pure, Series и Parallel.

При първия, кросоувърът се задвижва изцяло на електричество, а при втория се включва и бензиновия двигател, който работи като генератор и доставя енергията на електромоторите.

При последния режим бензиновият двигател осигурява основната мощност за задвижването на колата, но наред с него работят и електродвигателите. Този режим се включва автоматично при голямо натоварване.

От Mitsubishi са снабдили колата със специална система, позволяваща на батериите да се зареждат, когато натискате спирачка или се движите по надолнище.

Ако решите да зареждате батериите си по по-стандартния метод, то само за 30 минути те могат да бъдат "напълнени" на 80%. Пълното зареждане обаче отнема малко над 5 часа.

В изцяло електрически режим Outlander PHEV може да измине 52 километра. Средният разход на гориво е 1,8 литра на 100 километра, а при високо натоварване в режим Parallel може да достигне до 5,8 литра на 100 км.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11 секунди, а максималната скорост е 170 км/ч.

Заключение


Mitsubishi Outlander PHEV е един доста разумен избор, ако търсите комбинацията между здравина, икономичност и офроуд възможности, а ценовата листа на плъг-ин хибрида стартира от 98 990 лева.



Вижте снимки >> >> >>