Официалният представител на легендарната американска марка Jeep в България представи в центъра на столицата разширената моделна гама на новия Jeep Avenger, която вече предлага бензиново, хибридно и електрическо задвижване. Новият модел беше представен официално в типичния за американската марка урбанистичен и свободолюбив стил.

Вижте кадри от премиерата на новия Jeep Avenger в България  >>  >>  >>

Марката Jeep винаги се е асоциирала със свободата, приключенията и иновациите. С успешния си компактен модел Avenger, тя засилва присъствието си в един от най-бързо растящите сегменти в Европа и осигурява на клиентите и почитателите още един функционален автомобил, с който да завладяват градската джунгла с лекота и увереност.

Снимка: Тони Тончев

С перфектните си и характерни за малък SUV и размери - дължина от 4,08 метра, ширина от 1,78 метра и височина от 1,53 метра, новият Jeep Avenger предлага много удобно придвижване из градските улици и подземни паркинги в офис сградите и търговските центрове. В същото време този практичен силует разполага с водещо за класа си вътрешно пространство, в което спокойно могат да се настанят петима възрастни, заедно с любимите си ежедневни вещи.

Интериорният дизайн на Avenger е проектиран максимално добре, за да осигури общо до 34 литра отделения за съхранение - два пъти повече от стандартните за сегмента 15 литра. Функционалното багажно отделение разполага с 380 литра за версиите с двигател с вътрешно горене и 355 литра за електрическата версия. Удобството се надгражда от капака на багажника с ширина от над 1 метър, който при най-високото ниво на оборудване стандартно идва със сензорно отваряне без ръце.

Снимка: Тони Тончев

Гамата на Jeep Avenger включва три нива на оборудване - Longitude, Altitude и Summit, като още в базовото ниво моделът е оборудван с от екстрите, които правят ежедневието на водача безопасно и комфортно. В нивото Longitude има набор от всички системи за подпомагане на шофирането като асистент за придържане в пътната лента, асистент за бдителност на водача, разпознаване на пътните знаци, круиз контрол, централен 10,25-инчов сензорен екран, климатик, електрически огледала за обратно виждане с отопление, преден подлакътник, задни сензори за паркиране сензори, LED светлини и 16-инчови алуминиеви джанти. Базовата цена на новия Jeep Avenger е 47 500 лева.

Снимка: Тони Тончев

При върховото изпълнение на компактния SUV е добавен безключов достъп и стартиране на автомобила, 360-градусови сензори за паркиране, автоматично превключване на дълги и къси светлини, а алуминиевите джанти са 18-инчови с черен мат, като стартовата цена за това ниво Summit е 56 470 лева.

Силното пазарно предимство на Jeep Avenger е много практичното и функционално екстериорно решение, което чрез специалния дизайн на три ключови външни детайла спестява доста пари на своите собственици. Долната част на купето е защитена с 360-градусова предпазна облицовка, предните светлини са разположени по-навътре, а предпазните долни панели без оцветяване в предната и задната броня не остават следи при одраскване или ожулване, като всичко това спомага да се избегнат или минимализират щетите при какъвто и да е контакт.

Снимка: Jeep

Новият Jeep Avenger се появи на пазара в началото на 2023 г. в изцяло електрическа версия, като още при самия старт на своя живот убедително заяви позицията си с поредица от международни награди, сред които и престижния приз "Автомобил на годината в Европа". Година по-късно към двигателната гама се присъедини и версия с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 100 к.с.

Снимка: Jeep

С началото на пролетта родният вносител на Jeep стартира и поръчките за още една модификация със същия 1,2-литров 3-цилиндров турбомотор, но в комбинация с 48-волтова хибридна система. Чрез тази авангардна технология клиентите на новия Jeep Avenger e-Hybrid се възползват от електрическата мобилност при ниски скорости, благодарение на комбинацията от 6-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и интегрирания в нея електромотор.

Електрическият мотор подобрява ефективността и удоволствието от управлението, позволявайки на автомобила да се движи с изключен двигател с вътрешно горене по време на градско шофиране със скорост под 30 км/ч или когато водачът освободи педала на газта при стабилизирани условия и при спускане, спестявайки гориво.

Снимка: Jeep

Максималната свобода на избор за потребителите ще бъде постигната в края на годината, когато се очаква и революционната хибридна версия 4х4 на модела. Новият Jeep Avenger 4хе обединява компактността и гъвкавостта на модела с производителността на системата за задвижване на четирите колела. Автомобилът съчетава бензинов двигател с мощност 136 к.с. с два електромотора с мощност от 29 к.с. всеки, способни да задвижват и двете оси и да осигурят оптимален въртящ момент на задните колела. Благодарение на технологията Power Looping, новият Avenger 4xe гарантира задвижване на всички колела, независимо от заряда на батерията, осигурявайки безпроблемно и уверено шофиране през най-предизвикателните и разнообразни терени.

Снимка: Jeep

Настоящата дилърска мрежа на Jeep в България включва 6 точки - две представителства в София и по едно в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Предстои към дилърствата на Jeep в страната да се присъедини и търговско-сервизен комплекс в град Русе, който ще бъде седма локация за марката.

Снимка: Тони Тончев

Числото 7 е ключов елемент за марката Jeep - седем са вертикалните елементи в характерната предна решетка, която е разпознаваема навсякъде по света и запазен символ на културата на собствениците на автомобилите с марката Jeep. Култура, която отличава собствениците и почитателите на марката и дори включва специални поздрави между водачите. Култура, чиито най-нов и популярен символ е Jeep Ducking.

Зад него стои малък жест на внимание между членовете на Jeep общността, който се превръща в световен тренд и носи усмивка на собственици и фенове. Той включва поставяне на гумено пате с позитивно послание на случаен Jeep, чиито собственик от своя страна го споделя в социалните мрежи и може да предаде щафетата или да запази и колекционира патетата, с които е бил поздравен за своя автомобил.

Снимка: Тони Тончев

Вносителят на марката стартира Jeep Ducking и у нас, като през годината планира различни активации. Разширяването на гамата на Jeep Avenger е ясен ангажимент на марката към осигуряване на свобода на избор, улеснявайки и насърчавайки достъпа до електрифицирани превозни средства и гарантирайки, че всяко пътуване е максимално оптимизирано. Предлагайки разнообразни опции за задвижване, два варианта на скоростна кутия - автоматична и механична, както и две опции за предно предаване и задвижване на всички колела, Jeep Avenger отговаря на нуждите и предпочитанията на всеки шофьор.

Снимка: Jeep