Новият Jeep Avenger спечели широко признание в индустрията, спечелвайки множество награди, включително престижната титла "Автомобил на годината в Европа" за 2023 г., "Най-добър семеен SUV" в конкурса "Дамски световен автомобил" на 2023 година и "Електрически автомобил на годината" в наградите на изданието Top Gear.

Вижте новия Jeep Avenger  >>  >>  >>

Новият Jeep Avenger беше представен на автомобилното изложение в Париж през миналата година и събра над 40 000 поръчки, като изигра ключова роля за увеличаване на дела на Jeep в сегмента B-SUV в Европа.

Снимка: Jeep

Новият Jeep Avenger е компактен SUV и въплъщава същността на марката Jeep, съчетавайки възможности, стил, функционалност и технологии в уникален формат. Той представлява олицетворение на чистата свобода в компактна форма, предоставяйки прочутото представяне на марката Jeep при различни условия, независимо дали на пътя или извън него.

За да предложи разнообразие на клиентите, търсещи различни възможности, привлекателен дизайн, съвременни технологии и комфорт в рамките на SUV с компактни размери, Jeep им даде възможността да избират между три различни задвижвания. Първоначално Jeep Avenger се предлагаше само с изцяло електрически мотор, а на малко по-късен етап беше добавен и бензинов двигател с вътрешно горене.

Снимка: Jeep

Съвсем наскоро Jeep разшири гамата на Avenger с версията e-Hybrid, включваща екологично хибридно задвижване. Трите варианта на Jeep Avenger са напълно в съответствие с трайния ангажимент на марката към свободата на избор и предоставяйки на клиентите гъвкавостта да направят най-добрия избор според на техните нужди.

Изцяло електрическата версия на новия Jeep Avenger разполага с 400-волтов електромотор, осигуряващ автономен пробег в града до 600 км според стандарта WLTP за градско шофиране. Освен това възможността му за бързо зареждане предлага ежедневен пробег от 30 км само за три минути.

Снимка: Jeep

Бензиновата версия е оборудвана с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател, способен да развие максимална мощност от 100 конски сили при 5500 об/мин и въртящ момент от 205 Нм при 1750 об/мин. Двигателят е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Снимка: Jeep

Версията e-Hybrid предлага безпроблемно изживяване при шофиране, комбинирайки електрически технологии и бензинов двигател с вътрешно горене. Ефективността на модела се осигурява от 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с вътрешно горене, 48-волтова литиево-йонна батерия и автоматична 6-степенна автоматична електрифицирана скоростна кутия с двоен съединител.

Новият хибриден Jeep Avenger е проектиран за оптимална горивна ефективност, което води до 15% намаление на емисиите на CO2 в сравнение с конвенционалните двигатели с автоматична трансмисия.

Снимка: Jeep

Новият Jeep Avenger представя подобрения на комфорта, включително открит покрив към небето за приятно изживяване при шофиране и седалка на водача с електрическо задвижване с функция за масаж и кожени материали, осигуряващи оптимална опора, налични за всички версии на задвижване.

В отговор на обратната връзка от клиентите и променящите се изисквания на пазара, новият Jeep Avenger преминава през процес на опростяване на гамата си, заедно с рационализиране на избора на оборудване и характеристики, за да гарантира, че отговаря на очакванията на всички клиенти.

Снимка: Jeep

Това улеснява по-плавния процес на вземане на решения за купувачите и гарантира, че всеки елемент от автомобила е в съответствие с практичните и емоционални нужди на съвременния потребител. Така Jeep предлага изискана и целенасочена гама заедно с по-достъпни цени, съобразени с това рационално съдържание, благодарение на икономиката и на мащаба на Stellantis.

Нивото Longitude може да се похвали с впечатляващ набор от функции както при екстериора, така и при интериора. Отвън новият Jeep Avenger е оборудван с 16-инчови алуминиеви джанти, изцяло LED рефлектор за предни фарове, дръжки на вратите в цвета на каросерията и сиви предпазни плочи.

Снимка: Jeep

Интериорът излъчва изтънчен чар с черно табло и удобни седалки с тапицерия от плат. Пред водача е разположен 7-инчов дигитален инструментален панел, а на средната конзола е интегриран 10,25-инчов сензорен екран, круиз контрол и набор от функции за безопасност като автономно аварийно спиране, разпознаване на пътни знаци, асистент за поддържане на лентата, асистент за внимание на водача и контрол при спускане.

За да осигури поведението на модела при всякакви метеорологични условия и за всякакви възможни терени, новият Jeep Avenger е оборудван със система Selec-Terrain, която се състои от настройки, които позволяват да регулирате поведението на автомобила според вида на повърхността или срещаните ситуации. За сигурността на водача и пътниците в колата има задни сензори за паркиране и електрическа ръчна спирачка.

Снимка: Jeep

Нивото Longitude предлага и практични елементи като телематична кутия със свързани услуги. Специално за електрическия модел, нивото включва и автоматичен климатик, безключов достъп и кабел за зареждане в Mode 3.

Нивото Altitude може да се похвали с впечатляващ екстериор, включващ 17-инчови алуминиеви джанти и привличащи вниманието сребърни предпазни плочи. Вътре интериорът демонстрира смесица от практичност с премиум седалки от плат, винил и интериорни вложки.

Снимка: Jeep

Повишената адаптивност на товарното пространство се постига чрез иновативен регулируем по височина товарен под, допълнен от волан, тапициран със синтетична кожа. Забележителните функции включват удобството на адаптивния круиз контрол ACC и най-съвременния 10,25-инчов дигитален инструментален панел. Нивото Summit се откроява със своите впечатляващи дизайнерски елементи и разширени функции.

Екстериорът изпъква с впечатляващи 18-инчови алуминиеви джанти и изцяло LED предни светлини и задни LED светлини. Отвътре атмосферата е подсилена от многоцветното амбиентно осветление, което прави Summit отличен избор за тези, които търсят комбинация от стил и разширени функции.

Снимка: Jeep

Съвременен щрих към елегантния интериор добавя електрохроматично огледало за обратно виждане без рамка. Вариантът включва авангардни функции като безключов достъп и стартиране на двигателя, удобно безжично зарядно устройство, наблюдение на мъртвите зони и 180-градусова задна камера с уникална перспектива от птичи поглед.

Маневрирането става без усилие с 360-градусовите сензори за паркиране, докато автоматичните дълги светлини и електрически сгъваемите огледала допринасят за цялостното удобство. Електрическата задна врата с функция за отваряне с крак осигурява лесен достъп, а изцяло електрическите и хибридните версии включват и автономно шофиране от ниво 2 за подобрено изживяване при шофиране.

Новият Jeep Avenger продължава да предлага опция за бензинов двигател, която вече е достъпна на всички пазари в нивата Longitude и Altitude.