Jeep Avenger дебютира като изцяло електрически автомобил, а на по-късен етап се появи и Avenger с бензинов двигател. Сега Jeep представя най-новата хибридна версия на Avenger, наречена 4xe. В сърцето на новия Avenger 4xe лежи иновативната хибридна технология Mild Hybrid, която осигурява забавно шофиране при всякакви пътни условия. Новият Avenger 4xe съчетава бензинов турбодвигател с мощност 100 кВт (136 к.с.) с два електрически мотора с мощност от 21 кВт всеки, способни да задвижват и двете оси, като осигуряват оптимален въртящ момент на задните колела.

Благодарение на технологията Power looping, новият Jeep Avenger 4xe гарантира задвижване на всички колела, независимо от заряда на батерията, осигурявайки безпроблемно и уверено шофиране през най-предизвикателните и разнообразни терени. Новата 48-волтова система Mild Hybrid също така позволява шофиране в изцяло електрически режим при ниски скорости, благодарение на комбинацията от автоматичната 6-степенна трансмисия с двоен съединител и интегрирания в нея електромотор. Поръчките за новия Jeep Avenger 4xe ще бъдат отворени до края на 2024 г., а вълнението на феновете ще нараства с всеки изминал ден. Новият Jeep Avenger 4xe обещава да предефинира границите на възможности и устойчивост, гледайки към градските авантюристи и офроуд ентусиастите.

Снимка: Jeep

Марката Jeep е известна със своите традиции по отношение на приключения и иновации, така че с гордост разкрива най-новото допълнение към своята уважавана гама, което идва като продължение на огромния успех, постигнат от изцяло електрическата версия на Avenger. С твърд ангажимент за разширяване на границите на производителността и електрификацията, марката Jeep представя новия Avenger 4xe като свидетелство за несравнимото наследство на глобалната марка.

Издигайки възможностите на Avenger до нови висоти, версията 4xe получава значително подобрение с интегрирането на системата за задвижване на четирите колела. Използвайки силата на електрификацията, новият Jeep Avenger 4xe осигурява несравнимо сцепление и отлични възможности за движение извън пътя.

Снимка: Jeep

"Новият Jeep Avenger 4xe представлява повратна точка за марката. Най-новата версия на нашия успешен модел обединява компактността и гъвкавостта на Avenger с производителността на системата за задвижване на четирите колела. Резултатът е несравнима способност за още по-динамично шофиране. Новият Avenger 4xe попълва гамата от автомобили с 4x4 на марката, покриваща всички сегменти", коментира Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа.

Гамата на Jeep Avenger е доказателство за ангажимента на марката да даде на клиентите свобода на избор, улеснявайки и насърчавайки достъпа до електрифицирани превозни средства и гарантирайки, че всяко пътуване е максимално оптимизирано. Jeep Avenger отговаря на нуждите и предпочитанията на всеки шофьор, предлагайки разнообразна гама за задвижване, два варианта на скоростна кутия - автоматична и ръчна, и две опции - предно предаване и задвижване на всички колела.

Снимка: Jeep

Водачите могат да изберат своя Jeep Avenger такъв, какъвто ще съответства на техните ценности и изисквания за шофиране, независимо дали избират електрическа технология, електрифицирана 48-волтова система Mild Hybrid или традиционния бензинов вариант. Комбинацията от 48-волтовата технология Mild Hybrid със системата за задвижване на всички колела в Avenger 4xe демонстрира намерението на марката Jeep да предложи устойчиво изживяване при шофиране с 4x4, като същевременно запазва модела всеобхватен и достъпен за европейските клиенти.

Марката Jeep винаги е преследвала целта да се отвори към хората, предлагайки пълна гама от високопроходими автомобили, адаптирани към нуждите на всеки клиент. В резултат на стратегията за електрификация на Jeep, съобразена със свят, който се движи все повече и повече към екологична устойчивост, марката осигурява повече от всякога разнообразна гама автомобили.