Ford Pro обяви нова версия с удължен пробег за лекотоварния модел E-Transit, която увеличава възможностите на най-продавания голям електрически ван в Европа. Иновациите се състоят в цифровите подобрения на производителността на Ford E-Transit, което значително разширява потенциала на лекотоварния модел, изпреварил най-близкия си конкурент през миналата година.

Вижте цялата гама на електрическия Ford E-Transit   >>  >>  >>

Новият модел се отличава с използваем капацитет на батерията от 89 кВтч, благодарение на което постига максимален пробег до 402 км. Освен това новият E-Transit вече предлага по-бързо зареждане с променлив и постоянен ток. Клиентите могат да се възползват и от интервал на обслужване в размер на 2 години без ограничение в пробега, който е два пъти по-голям от сегашния 1-годишен.

Снимка: Ford

Подобно на всички лекотоварни автомобили на Ford, новият E-Transit с удължен пробег е напълно интегриран с платформата Ford Pro за свързани решения за зареждане и софтуер, за да помогне на клиентите да подобрят обслужването и да сведат до минимум времето за престой и разходите.

"Версията с удължен пробег на E-Transit е още един пример за ангажираността на Ford Pro да превърне високопроизводителните електрически автопаркове в реалност в цяла Европа", сподели Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro за Европа. "Предоставяме възможност на клиентите да шофират по-дълго между зарежданията, с широк избор от каросерии и поддръжка от Ford Pro, което затвърждава позицията ни на надежден партньор за цялостни решения за автопаркове", допълни Ханс Шеп.

Снимка: Ford

Версията с удължен пробег на E-Transit е проектирана така, че да се хареса най-вече на клиенти, които работят в селскостопански райони, при по-студен климат или при шофиране по магистрала. Това задвижване допълва гамата преоборудвани автомобили с допълнително тегло. Клиентите ще могат да поръчат новия модел по-късно тази година, като първите доставки се очакват през 2025 г.

Подобрена електрическа производителност

Версията с удължен пробег на Ford E-Transit увеличава използваемия капацитет на батерията до 89 кВтч за автономен пробег до 402 км, което е с 28% повече от еквивалентен модел със стандартен пробег. Този увеличен капацитет ще направи E-Transit с по-привлекателен за автопаркове, които оперират извън градските центрове, но все пак искат да се възползват от производителността на електрическите лекотоварни автомобили.

Снимка: Ford

При варианта с удължен пробег стандартно се предлага термопомпа, която отоплява кабината по-ефективно при ниски температури. Системата е подобна на тази при E-Transit Custom - първият електромобил, използващ тази технология, и е предназначена за подобряване на енергийната ефикасност и оптимизиране на пробега при по-студено време.

Инженерите на Ford са подобрили значително ефективността на зареждане на E-Transit за всеки модел с удължен пробег. Максималната мощност при AC зареждане е увеличена от 11 кВт на 22 кВт, което означава, че пълното зареждане през нощта ще отнеме по-малко от 6 часа. Максималната мощност при зареждане с прав ток DC е увеличена от 115 кВт на 180 кВт, така че 10-минутно зареждане може да увеличи пробега до 116 км, а зареждането от 10 до 80% отнема 28 минути.

Снимка: Ford

Ford Pro очаква, че подобрените възможности на E-Transit ще се харесат на клиенти с широк спектър от приложения и изисквания, затова компанията предлага богат избор от 19 варианта на модела, включително дължини L3 и L4, ван, ван с двойна кабина и единична шаси кабина с обща маса от 3500 кг до 4250 кг. Максималният полезен товар е до 1460 кг за вановете и 1814 кг за вариантите с шаси кабина, с капацитет на теглене до 750 кг за моделите с брутна маса на превозното средство 3500 кг. Налична е и система Pro Power Onboard, която осигурява мощност от 2,3 кВт от акумулатора за работа с инструменти, оборудване и преустройства.

Снимка: Ford

Новият модел с удължен пробег E-Transit е със същите дигитални системи за повишаване на производителността, които Ford Pro обяви за цялата гама на Transit. Салонът е оборудван стандартно с 5G модем за бърза свързаност в движение, има възможност за безжично актуализиране на софтуера, иновативна нова система за интегриране на превозното средство чрез екрана SYNC, вграден персонален изкуствен интелект Alexa, както и технология за подпомагане на доставките, която спестява повече от час на ден и спомага за спестяване на до 20 секунди при спиране за доставка.

Снимка: Ford

Освен това както стандартните, така и моделите с удължен пробег E-Transit от новата гама се ползват с нов 2-годишен сервизен интервал без ограничение в пробега, за да се намалят разходите за обслужване. Това е значително подобрение в сравнение със сегашния едногодишен сервизен интервал без ограничение в пробега. От пускането си на пазара през юни 2022 г. Ford E-Transit е най-продаваният двутонен електрически ван в Европа, като през 2023 г. достигна над 55% пазарен дял.

Нов модел минибус Ford E-Transit

Подразделението за лекотоварни модели Ford Pro разширява гамата E-Transit с нов модел електрически минибус. Новото попълнение е предназначено да улесни клиенти като таксиметрови фирми, училища и местни власти, които електрифицират своите автопаркове и подсигуряват бъдещето на дейността си в съответствие с изискванията на по-строгите разпоредби и въвеждането на над 350 зони с ниски емисии, които вече са въведени в цяла Европа, включително във всяка столица на Европейския съюз.

Снимка: Ford

Новият пътнически Ford E-Transit може да събере до 15 души и е базиран на микробуса E-Transit L3 с прозорци и обща брутна маса 4250 кг, преработен е в Турция от специалистите по пътнически седалки ISRI. Клиентите могат да изберат единична или двойна предна пътническа седалка, разположение на задните седалки с 9 или 12 места и опции за стандартен или висок покрив.

Климатикът, отоплението на задната кабина и задвижваната странична стълба са част от стандартното оборудване. Новият модел минибус е наличен директно при дилърите на Ford и може да бъде поръчан с батерия за стандартен или удължен пробег при конфигурация с 9 места отзад и с батерия за стандартен пробег при конфигурация с 12 места отзад.

Снимка: Ford