Новият автомобил е с две врати, четириместен хечбек със съвременен дизайн, уточни индийският вестник "Хинду". "e20" е оборудван с електродвигател, батерии и има автоматична трансмисия. Зареждането на батериите може да става от обикновен домашен контакт.
Освен това Махиндра пусна мобилно приложение, с което от екрана на смартфона си потребителят може да се информира за равнището на зареждане на системата.
Вижте снимки >>
Скоростта на новия електромобил е ограничена до 80 километра в час. С едно зареждане могат да се изминат 100 километра.
Хечбекът е създаден под мотото "Грижа за околната среда". Целта му е да привлече клиентите с това, че е изгоден, тъй като не трябва да се зарежда с постоянно поскъпващото гориво. Новото превозно средство трябва да стане "идеалният спътник" на жителите на препълнените с автомобили индийски градове. Колата се управлява лесно и не заема много място. Тя ще бъде вторият най-евтин автомобил след друг индийски автомобил, който вече се произвежда от две години и се продава за 2000 долара.
Махиндра планира до 2015 година обемът на продажбите на "e20" да достигне 30 000 в Индия, като компанията се възползва от правителствените субсидии на стойност 4,1 милиарда долара за производство на електромобили. Не е изключено колата да се продава и в САЩ, Китай и Западна Европа.