На първо място германците ни съобщават за изключително ергономичните и комфортни седалки, които разполагат с функции като масаж и вентилация. Освен това съществуват 18 вида настройки, като дори широчината на страничните опори може да бъде конфигурирана според желанията, а направените индивидуални настройки могат да се запаметяват.

Вижте снимки >>

Разработката на седалките е отнела близо 5 години, като върху тях са работили повече от 100 експертни служители. В резултат на това освен комфортни, новите седалки са изключително леки и здрави - те са с 10 кг по-леки от предходните и имат рамки от ултра-заздравена стомана.

Седалките предлагат и най-високите в сегмента възможности по отношение на настройването на височината - 65 мм, което гарантира оптималната шофьорска позиция.

Opel са помислили и за комфорта на пътниците на задните седалки, защото пространството за краката е увеличено с 35 мм, поради факта, че предни седалки са с много по-компактни размери.

Седалките са сред най-важните елементи в автомобила, защото са свързани с безопасността, комфорта и дизайна. Това е една от причините, поради която ние заедно с нашите партньори считаме, че разработването на системите на седалките е с голям приоритет," заяви Чарли Клайн, вицепрезидент автомобилен инженеринг в Opel.

Андрю Лойхтман, главен мениджър интериори в GME обещава от своя страна "ускоряване на демократизацията на наистина добрите седалки", като според него скоро и други модели на Opel ще се сдобият с комфортните седалки.

Клиентите на Opel могат да поръчат ергономичната седалка на водача със сертификат за одобрение от AGR за цена от 390 eвро.

ВИДЕО >>