На прочутия "Конкурс за елегантност на Вила д"Есте" (Concorso d'Eleganza Villa d'Este), който от 1929 г. увенчава най-красивите ретро автомобили, както и най-очарователните прототипи от 2022 г. насам - Alfa Romeo 33 Stradale спечели така желаната "Награда за дизайн на прототип", утвърждавайки го като уникално и неповторимо произведение на изкуството в движение.

Вижте очарователната Alfa Romeo 33 Stradale  >>  >>  >>

Това е петият път, когато автомобил Alfa Romeo получава тази награда, след моделите Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 и Alfa Romeo 4C Concept. Освен това Alfa Romeo е и единствената марка, спечелила и двете основни награди на събитието - "Награда за дизайн на прототип" и "Златна купа" в една и съща година - през 2002 г., с Alfa Romeo 6C 1750 и Alfa Romeo Brera, след това отново през 2012 г. с Alfa Romeo 6C 1750 GS (серия 6, 1933) и Alfa Romeo 4C Concept.

Снимка: Alfa Romeo

Всяка година в "Конкурса за елегантност на Вила д"Есте" участват около 50 модела, разделени в различни категории и оценявани от екип от експерти. От 2002 г. е въведена награда за най-впечатляващи прототипи, които представляват връзката между миналото и бъдещето на автомобила. Тази година наградата отиде при новата Alfa Romeo 33 Stradale, представляваща витрина на възможностите на италианската марка по отношение на стил и изживяване при шофиране.

Снимка: Alfa Romeo

Новата Alfa Romeo 33 Stradale представлява нов начин за възприемане на производството на няколко неща, като умела комбинация от занаятчийски процеси, технологични иновации и желания на клиентите. Уникалният автомобил е базиран на легендарната Alfa Romeo Tipo 33, голямо име в световния автомобилизъм и икона от 60-те години на миналия век, и до днес все още смятан за един от най-красивите автомобили на всички времена.

Произведено само в 33 ексклузивни бройки, новото двуместно купе съчетава наследството и бъдещето и се произвежда според уникален занаятчийски процес, подобен на този в ренесансовите занаятчийски бутици и в работилниците от 60-те години на миналия век на известни италиански производители на каросерии.

Снимка: Alfa Romeo

Успехът на великолепната нова Alfa Romeo 33 Stradale се определя от неговата неоспорима скулптурна красота, с въвеждането на нови дизайнерски елементи от новия стил на марката. По-конкретно, екстериорът олицетворява "необходимата красота" и се отличава с перфектен баланс между пропорции, обеми и обработка на повърхностите.

По същия начин интериорът се откроява със своя минималистичен дизайн, ангажираща среда и материали, които подчертават изживяването при шофиране, като същевременно напълно почита естетиката и технологията на оригиналната Alfa Romeo 33 Stradale от 1967 година.

Снимка: Alfa Romeo

За да сбъднете една мечта, основната съставка е добра доза смелост и щипка здравословна лудост. Това е рецептата за автомобила, смятан от мнозина за един от най-красивите създавани някога - Alfa Romeo 33 Stradale, пусната на пазара през 1967 г. Днес, със същата смелост и визия, екипът на Alfa Romeo проектира и разработи новата Alfa Romeo 33 Stradale, автентично произведение на изкуството в движение, резултат от перфектната комбинация от красота и технология.

Снимка: Alfa Romeo

Целта му е да предостави най-вълнуващото шофиране и безсмъртния чар на една икона на много тесен кръг ентусиасти, които са повярвали в проекта от самото начало. Новият модел 33 Stradale е създаден в Alfa Romeo Bottega, където дизайнерите, инженерите и историците на марката за първи път се срещнаха с 33-мата клиенти, за да вземат съвместно решение за тяхната идеална конфигурация, точно по същия начин, по който в ренесансовите занаятчийски бутици, работилниците на известни италиански производители на каросерии от 60-те години на миналия век и в началото на 20-ти век, Alfa Romeo моделира своите творения.

Едно от тях е прочутото ателие Carrozzeria Touring Superleggera, което оставя своя отпечатък върху някои от най-красивите Alfa Romeo на всички времена и сега играе водеща роля в производството на новия 33 Stradale. Проектът умело съчетава занаятчийски процеси, технологични иновации и желания на клиента, за да създаде нещо уникално и неповторимо.