Официалната му световна премиера се състоя в рамките на Фестивала на скоростта във Великобритания, приключил в неделя.
Роудстърът е с обновени предна и задна броня с допълнителни вентилационни отвори отстрани и с различна радиаторна решетка. Промените обхващат и интериора.
Вижте снимки
В салона ни посрещат нови седалки, които според твърденията на производителя са далеч по-комфортни от тези в предишните версии. Салонът е с други материали, а в списъка на опциите вече присъства и камера за обратно виждане със 7-инчов дисплей и навигация.
Фейслифтът ще се предлага в две версии - Roadster и Roadster Sport. Всяка от тях е с електромотор с макс. мощност 288 к.с., но спортната е с голям въртящ момент, благодарение на който автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек, или с 0,2 сек по-бързо от базовата версия. Максималната скорост на роудстърите е 200 км/ч.
Обновената версия разполага с автономност от 390 км, а пълното зареждане на литиево-йонната батерия от електрически контакт с напрежение 240 волта отнема 3,5 часа.
Поръчките за новия Roadster вече са започнали. Към дадения момент 1200 души в света от двайсет и три различни страни притежават автомобили от марката Tesla.