Това, което най-много впечатлява, е заявеният пробег. Според швейцарците, при скорост от 100 км/ч, техният електромобил може да измине разстояние от 600 километра без дозареждане на батериите, предава факти.бг.

Автомобилът е четириместен, разполага с четири врати и с 4х4 предаван. Задвижващите колелата електромотори са два - по един за предната и задна оси. Шасито на Elextra е карбоново, което според специалистите от Classic Factory, прави колата с 25% по-лека от аналогичните електромобили с алуминиево шаси.

Вижте как изглежда швейцарската Elextra >> >> >>


Системната мощност на двата електромотора е 680 конски сили, което позволява ускорение от място до 100 км/ч. за 2.3 секунди. От компанията са на мнение, че Elextra ще стане най-бързата серийна кола в света, предназначена за т.нар. цивилна пътна мрежа. Максималната скорост ще е ограничена на 250 км/ч.

Разработката на електромобила е направена в Швейцария, но производството и ще е в Германия. То ще е изцяло ръчно, а към момента не се предвижда направата на повече от 100 автомобила.

Към момента от компанията не назовават, нито цена на продукта, нито дата, на която ще се състои публичната премиера на серийната версия.