Концепцията е с електрически мотор. Това е първата реализация на дизайнера Лауренс ван ден Акер, откакто твори за Renault. С нея той конкретизира новите насока в облика на френската марка.
"DeZir изразява нов формален език на движението, чувствеността и емоцията. С идеалните си пропорции автомобилът сякаш е обект, получен от природата”, твърди Аксел Бреун, директор в отдел концептуален дизайн и шоукари.
Вижте снимки
DeZir е двуместно купе, стъпило на солидни 21-инчови джанти, а дизайнът му е вдъхновен от движението. Буквата Z в името му (желание на френски се изписва DeSir) е директна отправка към абревиатурата Z.E., украсила други електрически прототипи на Renault.
Линията на каросерията и въздухозаборниците  позволяват на въздушния поток да се завихря отпред назад, за да се постигне охлаждане на батерията. Геометричната форма на стъклените площи карат салона на автомобила да заприлича на кокпита на боен самолет. DeZir е обзаведен с две камери за обратно виждане, които елиминират необходимостта от и без това липсващите огледала.