Испанците обещават да покажат обновения Seat Ibiza CUPRA по-късно тази година, като моделът навярно ще се сдобие и със скромни екстериорни подобрения.

Голямата разлика обаче ще бъде в задвижването на горещия компактен хеч.

Настоящата върхова версия на Ibiza се задвижва от 1.4-литров турбомотор със 180 к.с. и 250 Нм въртящ момент.

Списание Autocar твърди, че 1.8-литровият TSI двигател може да има да има мощност над 190 к.с., като испанците преговарят с Volkswagen по този повод.

Припомняме, че спортното Polo GTI се задвижва от същия 1.8-литров 4-цилиндров двигател, който при VW развива 192 к.с. и 320 Нм въртящ момент.

Най-мощното Polo ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди, а максималната му скорост е 236 км/ч, като за сравнение настоящата версия на Ibiza CUPRA ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди, а максималната ѝ скорост е 228 км/ч.

Промяна ще има в трансмисията на модела, тъй като сегашната версия се предлагаше със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя, а обновената версия ще бъде с механична 6-степенна кутия.

Seat вече са започнали работа и по новото поколение на Ibiza, като очакванията са моделът да направи своя дебют през 2016 година, а продажбите му да стартират през 2017 година. За бъдещата Ibiza се знае още, че ще е базирана на MQB платформата.

Вижте снимки на настоящата версия на Seat Ibiza CUPRA >>