Колата се задвижва от 3-литров V6 дизелов агрегат с мощност от 258 к.с. и въртящ момент от 620 Нм. Благодарение на него S350 BlueTEC ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,1 сек, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.
Според фирмата новият модел е най-икономичната S-Class-a, излизала до този момент. Комбинираният разход на гориво е редуциран до 6,8 литра на 100 км, а вредните емисии CO2 до 177 г/км. С тези характеристики двигателят отговаря на нормите Euro 6, които ще влязат в сила след четири години.
Вижте снимки
Новата S-Class-a е оборудвана с редица технологии, осигуряващи безопасността на водачите. Налице сa система за наблюдение на „мъртвата зона”, която ви сигнализира с образ на огледалото за обратно виждане при наличието на автомобил още преди да го видите, система за аварийно спиране, която задейства спирачките при опасност от сблъсък с помощта на ESP, и система, предупреждаваща водача при напускане на пътната лента.
В интериора са използвани предимно кожа и алкантара, музикалната система е от AMG - Bang & Olufsen BeoSound, включваща 15 говорителя, и е с мощност 1200 вата.