От основаването си през 1959 г. MINI завладява сърцата на феновете по целия свят, благодарение на своя уникален дизайнерски стил, вълнуваща динамика и иновативно развитие. На 26 август 2024 г. MINI отбеляза 65 години от появата на първото класическо Mini, превърнало се в емблема на британския автомобилен дух. И докато MINI празнува 65 години автомобилно съвършенство, марката очаква с нетърпение да продължи за много години напред своите традиции в иновациите, състезателните успехи и радостта от шофирането.

Снимки от сбирките на собствениците на MINI в САЩ   >>  >>  >>

Освен това през тази година се навършват и 60 години от първата победа на MINI в рали "Монте Карло" - успех, който затвърждава репутацията на MINI в моторните спортове. Успоредно с това, през тази година MINI отпразнува състезателното наследство с победа в своя клас на "24-те часа на Нюрбургринг", благодарение на блестящото представяне на MINI John Cooper Works PROtotype, подготвено от Bulldog Racing.

Класическото Mini и новото MINI Cooper E

Снимка: MINI

Тази година е особено вълнуваща, тъй като MINI представя изцяло нова моделна гама, включително популярното MINI Cooper с 3 и 5 врати, гъвкавото MINI Countryman и впечатляващото MINI Aceman. Тези нови модели представляват следващата глава в легендарната история на MINI, съчетавайки авангардни технологии с класическата радост от шофирането, характерни за MINI.

Освен това през есента на 2024 година ще бъде представена цялата моделна нова гама на MINI John Cooper Works, която ще се предлага както с бензинови двигатели, така и с електрическо задвижване. Тези спортни модели продължават традициите на MINI в моторните спортове и осигуряват на ентусиастите избор между мощни 4-цилиндрови турбодвигатели и най-нови електрически задвижващи технологии.