Новото семейство MINI John Cooper Works ще предлага както бензинова, така и напълно електрическа версия. Новото семейство на MINI John Cooper Works ще бъде още по-вълнуващо за шофиране, независимо дали се задвижва на бензин или на ток. Логото на John Cooper Works винаги е било символ на спиращата дъха динамика и легендарна състезателна история.

Новото семейство на MINI John Cooper Works продължава това наследство и предлага на ентусиастите избор между мощен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател и изцяло електрическо задвижване. Всеки модел е старателно проектиран, за да достави типичното изживяване, характерно за моделите за John Cooper Works, отличаващо се с прецизно управление, впечатляващо ускорение и непоколебима връзка с пътя.

Снимка: MINI

Задвижваното с бензин MINI John Cooper Works е създадено да разпалва страстите във всеки завой, с двигател, който осигурява неудържима мощност и окачване, настроено за прецизност. Изцяло електрическият вариант на MINI John Cooper Works ще предложи ново измерение на динамиката, съчетавайки моментален въртящ момент с усъвършенстваната пъргавина, която дефинира John Cooper Works. И двете версии обещават изживяване при шофиране, което е колкото завладяващо, толкова и вълнуващо, независимо дали на пътя или на състезателната писта.

Снимка: MINI

Новите модели на MINI John Cooper Works вече доказаха динамиката си на голямата спортна сцена. Прототип на MINI John Cooper Works осигури победа в класа на тазгодишното легендарно състезание "24 часа на Нюрбургринг", което представлява престижна надпревара за издръжливост, известна с това, че тества границите на човека и машината. Този триумф е доказателство за пъргавата динамика и издръжливост на автомобила при най-тежки условия.

Победата на "Нюрбургринг" затвърждава позицията на MINI на върха на моторните спортове. Състезателният хечбек John Cooper Works PROtotype доминира над конкуренцията и постави нови стандарти за това, което могат да постигнат моделите на John Cooper Works. Този резултат не само отпразнува богатата състезателна история на MINI, но също така задава тона за бъдещите възможности на семейството на John Cooper Works.

Снимка: MINI

Малко след впечатляващия успех на "Нюрбургринг", новото MINI John Cooper Works E PROtotype отпразнува грандиозния си дебют на Фестивала на скоростта в Гудууд, едно от най-престижните автомобилни събития в света. Новото MINI John Cooper Works E PROtotype привлече вниманието както на ентусиасти, така и на експерти в индустрията с динамиката си на трасето със скоростно катерене по хълм.

Гудууд беше перфектната сцена за MINI за представянето на John Cooper Works E PROtotype и за демонстрация на постоянния ангажимент на марката към мощността и иновациите. Вълнуващият пробег на автомобила в Гудууд беше връхната точка на събитието и подчерта потенциала на изцяло електрическите модели John Cooper Works да предоставят същото завладяващо изживяване, което феновете очакват от марката.

Снимка: MINI

В основата на успеха на MINI John Cooper Works PROtotype е професионалният опит на отбора на Bulldog Racing, които също постигнаха място на подиума на 24-часовото състезание на "Нюрбургринг" миналата година с един от малкото състезателни автомобили с ръчна скоростна кутия. Отборът Bulldog Racing е базиран в Нюрбург и е движещата сила зад разработването на тези състезателни автомобили на John Cooper Works.

С дълбоко вкоренена си страст към моторните спортове, Bulldog Racing разшири фокуса си отвъд двигателите с вътрешно горене и представя електрическото MINI John Cooper Works E PROtotype. Екипната работа на Bulldog Racing позволи на MINI да постигне първите си подиуми в най-тежките състезания за издръжливост в света, 24-те часа на Нюрбургринг, през 2023 и 2024 г.

Снимка: MINI

Ангажиментът на екипа към високи постижения е очевиден във всеки аспект на състезателните коли MINI John Cooper Works, от прецизна технология за победоносна динамика и надеждност. Успехите на John Cooper Works PROtotypes на "Нюрбургринг" и в Гудууд само загатват за това, което предстои.

Вълнението ще продължава да нараства и при официалното представяне на новите модели на MINI John Cooper Works през есента на 2024 г. Новото семейство MINI John Cooper Works обещава да достави най-доброто изживяване при шофиране, с опции, подходящи за всеки ентусиаст, независимо дали предпочитат бензинов двигател или електрическо задвижване.