Само преди дни, в началото на годината, американският производител на електромобили Tesla Motors оповести ценовата листа на най-евтиния си Model 3 с ляв волан за европейския пазар, предава факти.бг.

Малката Tesla ще може да се купи най-евтино във Франция, където ще струва €53 500. Въпреки това друга европейска страна продължава да държи рекорда по най-много продадени електромобили на Стария континент.

Въпреки по-високите си цени, най-много електромобили Tesla се продават в Норвегия. През миналата година там са продадени 8 614 коли Tesla, което превръща скандинавската страна в №1 по продажби на Tesla в Европа.

Една друга европейска държава обаче гони Норвегия по петите, що се отнася до продажби на ел. коли Tesla. Това е Холандия, където през миналата година са продадени 8 585.

Лидерството на Норвегия е обезпечено от една "рент а кар" компания, която през 2018-а купи 280 броя от модела Tesla Model S. Статистиците отбелязват, че ако не е била крупната покупка на тази компания, Холандия щеше да е номер едно по продажби на електромобили Tesla на Стария континент.