Този уикенд обаче моделът ще направи своя пистов дебют, като зад волана ще застане Ванина Икс, дъщеря на бившия пилот от Формула 1 Джаки Икс, съобщaва Actualno.
Засега от компанията не са разпространили информация за динамиката на двуместната кола, но e известно, че изцяло електрическият й мотор е достатъчно мощен, което само по себе си е необходимо, за да наречем една кола спортна. Очаква се Survolt да представлява подобрена версия на концептуалния Citroen Revoltе, показан на миналогодишното издание на автомобилното изложение в Женева.
Вижте снимки
Според съобщение в пресата моделът е с добра аеродинамика и дизайн, в който "пъргавина, прецизност и стабилност са съчетани с мускулест и мощен характер, криещ се зад луксозен и изчистен външен облик". Дължината на концептуалния автомобил е 3.85 метра, широчината – 1.87 метра и с тези свои размери той е с 65 мм по-дълъг и със 150 мм по-широк от Lotus Exige S. Височината на Survolt е 1.2 метра, което надвишава височината на Exige, но пък същевременно е по-къс от Audi TT.
Акцентите в екстериора са в черно, лилавеникаво и жълто. Моделът получава предни LED светлини, предна решетка с овална форма, заден спойлер и същите задни светлини, използвани и за Revolte. Удълженото предно стъкло на автомобила създава усещането, за повече пространство в интериора.