Ив Бонфон, заместникът на Банзе, става генерален директор на марката висша класа DS, която така става пълноправна марка заедно с другите две исторически марки на групата - Peugeot и Citroen, съобщава в. "Фигаро", цитиран от БТА.

Максим Пика остава начело на Пежо.

Реорганизацията се вписва в стратегията на Таварес занапред да се разграничат по-добре трите марки на групата и е в основата на плана му за връщането на концерна обратно в челните редици на пазара на автомобили.

55-годишната Линда Джаксън постъпи в PSA през 2005 година като финансов директор на Citroen във Великобритания след 17 години кариера в MG Rover. В момента е генерален директор на марката във Великобритания и Ирландия. Тя ще поеме новия си пост от 1 юни.

Фредерик Банзе, генерален директор на Citroen от близо пет години, отива в ръководството на фамилния холдинг на семейство Пежо, FFP, чийто президент и генерален директор е Робер Пежо, а заместник-генерален директор е Ален Шаньон.

Като част от увеличението на капитала с 3 милиарда евро, започнала в края на април, фамилията основател отстъпи председателството на надзорния съвет на Луи Галоа. След операцията тя вече няма да бъде основен акционер на групата, но остава с равен дял от 14 на сто с китайската компания Дунфан (Dongfang) и с френската държава.