Логично, моделът за конвейера разполага с малко по-опростен дизайн спрямо концепта, но въпреки това основните характеристики на визията са запазени.

Вижте как изглежда BMW 8-Series >> >> >>


Предната част е особено агресивна, радиаторната решетка с по-големи отвори, а отзад е следвана стилистиката на автомобили като актуалните 7-Series и 5-Series, предава Autoclub.

Добра новина е, че интериорът е доста по-различен от всичко останало, което познаваме от компанията. Централната конзола е широка и екранът за навигационната система не е позициониран като таблет над таблото, а е почти напълно вграден.

Зоната около скоростния лост също е оформена по нов начин, като там откриваме и бутоните за промяна на режимите на движение и други фукнции на автомобила. Нов е и 10.3-инчовия дисплей пред погледа на шофьора.

Засега се предвиждат само две моторизации, като върховата на този етап ще бъде M850i xDrive. Тя разполага със сериозно преработен 4.4-литров V8 битурбо мотор, чиято максимална мощност е 523 к.с., достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за само 3.7 секунди.

В Европа ще се предлага и дизелов модел - 840d xDrive, който има 3.0-литров мотор. Мощността е 315 к.с., които осигуряват ускорение до 100 км/ч за 4.9 секунди.

Продажбите на модела на Стария континент започват от ноември този месец.