Може да става дума за кросоувър Lada 4x4 от следващо поколение. На изображенията салонът напомня прототипа 4х4 Vision, който беше представен на Автосалон Москва 2018.

В документа се казва, че авторите на новия интериора са 13 човека, включително вицепрезидентът по дизайн в АвтоВАЗ Стив Матин. Съдейки по изображенията, автомобилът ще получи цифров приборен панел и голям дисплей на мултимедийната система. Освен това се вижда масивният селектор на автоматична скоростна кутия.

Вижте как ще изглежда новата Лада Нива >> >> >>

По-рано се беше появило патентно изображение на екстериора на кросоувър на АвтоВАЗ, който се предполага, че идва на смяна на модела 4х4. Външно автомобилът напомня концептуалната кола Lada 4x4 Vision.

Разработчиците не привеждат точни данни за прототипа, но отбелязват, че машината е построена върху шаси с дължина 4,2 метра. Не е изключено, че в основата на автомобила лежи архитектурата на алианс Renault-Nissan за средноразмерни машини с наименованието CMFB-LS.

Очаква се, че дебютът на автомобила ще се състои не по-рано от 2022 година. Не е изключено новият кросоувър да се произвежда паралелно с модела от сегашното поколение.