Първият RS модел от Q серията ще дебютира по време на автомобилното изложение в Женева. Той е с агресивен външен вид с нови брони, ревизирани странични прагове и решетка тип "пчелна пита". Има също така и матови алуминиеви акценти, спойлер на покрива, заден дифузьор и елипсовиден ауспух.
Вижте снимки >>
Други акценти включват понижен клиренс (с 25 мм), високопроизводителни спирачки (с боядисани в черно осем-бутални апаратчета) и 19- или 20-инчови лети джанти.
Спортният стил се пренася в кабината - кросоувърът разполага със спортни седалки в кожа и алкантара, волан с плоско дъно и алуминиеви педали. Купувачите ще получат и специална информационно-развлекателна система MMI, декоративни елементи от алуминий или въглеродни влакна. Клиентите могат да поръчат още GPS навигация, WLAN хотспот и аудио система Bose с 14 високоговорителя.
Мощността се осигурява от 2.5-литров петцилиндров турбо двигател, който развива 310 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна трансмисия S tronic и система за задвижване на всички колела Quattro. Това дава възможност на 1730-килограмовият кросоувър да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди и да достигне максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена).
Спортната версия харчи средно 8,8 л/100 км с емисии на CO2 от 206 г/км. Audi RS Q3 ще излезе на пазара тази есен, а цените в Германия започват от 54 600 евро.