Местното представителство на чешката марка с гордост съобщава новината, а таксиметровия шофьор Мирсад Чосич я потвърждава. Той обслужвал автомобила само във фирмения сервиз, но поддръжката се изчерпвала в смяна на консумативи, предава факти.бг.

"Фабиата" е произведена през 2003 г. и е оборудвана с един от най-здравите мотори на VAG. Атмосферният 1.9-литров SDI развива едва 64 к.с. и 125 Нм, но за сметка на това разполага с огромен ресурс.

Босненският вносител на Skoda, естествено, е предоволен от новината за рекордния пробег на таксиметровата Fabia. От представителството са решили да наградят Мирсад за постижението, а първата им работа била да сменят безплатно километража, който престанал да отчита след превъртането на 1 млн. км.

Чосич получил също часовник, но най-големият подарък бил отстъпка от 5 000 босненски конвертируеми марки (€2 556) от цената на нова Fabia. Таксиметровият шофьор обаче отклонил предложението за сметка на безплатно обслужване на старата му кола през следващите 12 месеца.