Шестата генерация на Chevrolet Camaro следва някои от дизайнерските линии, заложени в предходното поколение на автомобила.

Еволюционният път, по който са поели американците прави колата моментално разпознаваема, но същевременно около 70% от детайлите са създадени от нулата, здравината на структурата на автомобила е оптимизирана с 28%, а аеродинамичността е подобрена значително.

Вижте снимки >>

Стандартната версия на мускулестата машина идва с халогенни фарове и стопове, а при по-върховите RS и SS варианти са използвани LED светлини. Базовото Camaro разполага и със стилни 18-цолови лети джанти, а Camaro SS е снабдено с 20-цолови алуминиеви джанти.

Благодарение на използвания алуминий, новото Camaro е с 90 килограма по-леко. Размерите на колата също са смалени, като шестoто поколение е с 57 мм по-късо, с 20 мм по-тясно и с 28 мм по-ниско от своя предшественик.

Новото Camaro има дължина от 4784 мм, широчина - 1897 мм, височина - 1348 мм, а междуосието е 2811 мм.

Двигателната гама на модела започва с 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с мощност от 275 к.с. и 400 Нм и ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди. Тази версия на колата е и най-икономичната в историята на модела, като извънградският разход на гориво е 7.8 литра на 100 км.

Новото Camaro ще се предлага и с 3.6-литров V6 двигател с 335 к.с. и 385 Нм.

Със своя 6.2-литров LT1 V8 агрегат, имащ 455 к.с. и 617 Нм, върховата SS версия се превръща в най-мощната в историята на Chevrolet Camaro.

Желаещите да закупят мускулестия автомобил ще могат да избират между 6-степенна механична скоростна кутия или  8-степенна автоматична Hydra-Matic 8L90 трансмисия.

Интериорът на колата е станал по-комфортен и фокусиран върху шофьора, като кабината е снабдена с дигитален инструментален клъстер с 8-инчов дисплей, вътрешно LED осветление с 24 възможни цвята, електрическа ръчна спирачка и селектор за превключване на различните режими на управление - Snow/Ice, Tour, Sport и Track, като последният е достъпен само за SS версията.

Продажбите на новото поколение на Chevrolet Camaro ще стартират по-късно тази година, а ценовата листа на модела все още не е разкрита.