От шведската компания разкриха, че квотата за новия XC90 в България е преполовена, а първата бройка от всъдехода ще пристигне в дилърските центрове на марката само след месец.

Новото Volvo XC90 блести със своите предни LED светлини - "Thor's Hammer" или "Чукът на Тор". Фаровете за мъгла са изнесени ниско надолу, а предната решетка определено носи характера на шведската марка.

Вижте снимки >>

В профил веднага си проличават изчистените линии на автомобила, който се вози на масивни 22-цолови лети джанти. Стоповете следват логичното си развитие спрямо първата генерация, а на покрива е разположен спойлер.

Интериорът е с минималистичен и стилен дизайн. Повечето от копчетата са заменени от голям сензорен дисплей. Джипът може да вози 7 човека, климатичната система разделя вътрешността му на 4 зони, а аудио системата разполага с 19 високоговорителя на Bowers & Wilkins.

Новото Volvo XC90 ще предложи хибридна версия, която е описвана като "най-мощният и чист SUV в света". Хибридната система наси означението T8 и е съставена от 2.0-литров 4-цилиндров бензинов турбо двигател, задвижващ предните колела и електрически мотор с 80 к.с., който задвижва задната ос.

Комбинираната мощност на описаната хибридна система възлиза на 400 к.с. и 640 Нм. Шведският всъдеход предлага още и широка гама от дизелови и бензинови агрегати.

Volvo предоставиха възможността на посетителите да "почувстват" новия XC90 във виртуалната реалност благодарение на шлема Oculus Rift и специален софтуер.

С направената виртуална демонстрация от Volvo потвърдиха намерението си винаги да залагат и да разработват високотехнологични продукти.

Volvo са известни с върховите нива на безопасност, които предлагат в своите автомобили, но от марката обещаха да вдигнат летвата още по-високо, като след 2020 година практически елиминират пътните инциденти с техни автомобили, в които да има жертви.

Каква е цената на новото Volvo XC90 в България >>