Визуалните промени са слабо доловими, но при по-внимателно вглеждане се забелязва нова предна решетка тип "пчелна пита" с по-остри ъгли. Предната броня разполага с леко променени отвори за въздух. Най-важната промяна са матричните LED светлини, които се предлагат като опция.

Вижте снимки >>

В кабината има скромно ревизирано табло с инструменти, обновени пера за смяна на предавките, емблема Quattro и актуализирана инфотейнмънт система MMI.

Мощността се предоставя от същия 4.0-литров V8 битурбо TFSI двигател, който генерира 560 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Агрегатът разполага с технология за изключване на цилиндри за по-добър разход на гориво.

RS7 Sportback се изстрелва до 100 км/ч за 3.9 секунди и може да достигне максимална скорост от 305 км/ч (с пакет dynamics, който се предлага като опция).

Задвижването е поверено на система за задвижване на всички колела Quattro посредством 8-степенна скоростна кутия Tiptronic. Средният разход на гориво е сведен до 9,5 литра на 100 км с емисии на CO2 от 221 гр/км.

Освеженият RS7 Sportback се вози на 20-цолови ковани алуминиеви джанти, но може да бъде оборудван и с 21-цолови. Срещу допълнително заплащане автомобилът може да се сдобие и с карбоново-керамични дискови спирачки.

Продажбите на ревизираното Audi RS7 ще започнат през третото тримесечие на годината, а цените в Германия започват от 113 300 евро.