На салона в София е изложен и Mercedes-AMG GT C Roadster, който е сред най-скъпите експонати с цена над 400 000 лева.

Роудстърът се задвижва от мощен 4.0-литров V8 бензинов агрегат, имащ 549 к.с. и 680 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,7 секунди, а максималната скорост е над 310 км/ч. Средният разход на гориво е от почти 12 литра на 100 км.

С впечатляващия открит автомобил марката отбелязва 50-годишнина на спортното си подразделение AMG.

То участва и в разработката на друг от експонатите – новият GLC 43 4Matic Coupе. Автомобилът комбинира спортно елегантен дизайн с впечатляващо представяне на пътя и предимствата на SUV-модел като позиция на седене, функционалност на интериора и възможности извън пътя. Моделът оборудван с 3,0-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с. и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките. Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.

Вижте кой е най-луксозният автомобил на Mercedes на автошоуто >> >> >>



Включена е и AMG- версия на системата за задвижване на всички колела 4MATIC с основна роля на задния мост при съотношение 31:69. Купето предлага още независимото спортно окачване AIR BODY CONTROL, като клирънсът, в зависимост от терена, може да се променя с натискането на само един бутон.

Любопитна новост е и купето на новото поколение на Mercedes-Benz E-Class. То е получило многокамерно пневматично окачване, което позволява избор между 3 варианта на твърдост. Има и опционална система Dynamic Select, при която водачът сам може да настройва всички системи на автомобила.

В оборудването на салона на автомобила влизат още светодионо осветление в 64 цвята, а също така различни варианти на кожа, декоративни елементи от дърво и метал, 12,3- инчов сензорен дисплей на мултимедийната система и опционален приборен панел.


Спечелете награди от Дир.БГ и Автосалонът в София > > >