Става дума за модела CLK-GTR, който RM Sotheby’s се надяват да продадат за цена от пет милиона щатски долара. За сравнение ще кажем, че за тези пари могат да се купят два чисто нови хиперкара Bugatti Chiron.

Вижте как изглежда немският суперкар >> >> >>

Mercedes-Benz CLK-GTR е произведен в тираж от само 35 броя, специално за да бъде допуснат за участие в световния GT шампионат. Както може би се досещате, автомобилът има много малко сходни черти със стандартните Mercedes-и. Той е със средноразположен мотор, а каросерията е направена от карбон.

Двигателят е с работен обем от 6.9 литра, V-образен е и е дванайсетцилиндров. Производство е на AMG, а мощността му е 612 конски сили. Агрегатът работи съвместно с шестстепенна роботизирана скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.9 секунди, а максималната скорост е 344 км/ч.

Автомобилът, който се предлага от RM Sotheby’s е девети от серията от 35 такива коли. Пробегът му е само 1 500 километра, а салонът е оборудван с климатик, кожен салон и още доста екстри. Състоянието му се оценява на неразличимо от ново.