В Америка се продават и Запорожец, като този на Путин за $10 000, мотоциклет Урал за $16 000 и въобще запазени съветски екземпляри се търгуват на цени доста по-високи от тези у нас.

Последната оферта от Щатите ви предлага да си купите Лада 2105 за 40 000долара, пише Jalopnik, цитиран от Факти.

Всъщност за тези пари получавате нещо доста повече от стандартна Lada. Това е модифицирана рали кола, името на която е Lada VFTS.

Вижте как изглежда "американската" Лада >> >> >>



Състезателната Lada е произведена е през 1987 година и е доработена от тунинг специалисти от Вилнюс. Направени са само 30 такива коли. Под капака е монтиран двулитров двигател с мощност 160 конски сили, захранващ се чрез два карбуратора Weber.

Тази мощ е напълно достатъчна за возило, което тежи само 860 килограма. Литовските специалисти доработват и петстепенната механична трансмисия, като монтират и самоблокиращ се диференциал, както и вентилирани и перфорирани спирачни дискове.

Наличен е и т.нар. вътрешен ролбар, а в салона се появяват още спортни кресла и допълнителни прибори на арматурното табло. Външно колата се отличава, освен с ефектната си окраска и с раздутите си калници и спойлера отзад.