Елитният британски SUV е с екстериор в черен графитен цвят, лъскава хромирана радиаторна решетка и изпускателна система с 4 ауспуха.

Вижте снимки >>

Моделът може да бъде поръчан и в двуцветен вариант, включващ черна горна част и контрастна долна част, като за последната клиентът може да избере измежду 9 различни цвята.

Докато промените по екстериора са скромни, то интериорът определено има по-луксозен вид, включващ премиум кожена тапицерия, алуминиеви и дървени декорации. Британската SUV машина разполага с хладилник и стилна сгъваема маса.

Подът на багажника на колата може да бъде поръчан с паркет, включващ и алуминиеви елементи, а шофьорът и пътниците могат да го използват и за седене, след като разпънат два специални и тапицирани с кожа стола.

Range Rover SVAutobiography се задвижва от 5.0-литров V8 агрегат с 550 к.с. и 680 Нм въртящ момент. Благодарение на него колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди и има максимална скорост от 225 км/ч.

В Европа луксозният британски всъдеход ще има и хибридна и дизелова версии, а началната му цена ще бъде от 148 900 паунда.